De ce țara noastră nu se numește DACIA? Dezvăluiri foarte importante!

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

În secolul al XIX-lea, țara noastră a fost foarte aproape să primească numele DACIA. Până la urmă, anumite interese au făcut ca numele să fie România, iar astăzi suntem în situația, unică probabil la nivel mondial, în care avem un imn național în care cel ridicat în slăvi nu este Decebal, eroul care a apărat aceste pământuri până la ultima respirație, ci Traian, cel care i-a jefuit și i-a ucis pe mulți dintre strămoșii noștri.

Cum a fost posibil să ajungem într-o astfel de situație și cum e posibil să ne menținem mai departe așa, vom căuta să lămurim cât mai mult în această emisiune.

Daniel Roxin

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

55 comments

 1. sa facem o petitie catre parlamentul romaniei si catre presedintele tarii si sa cerem imperativ ca tara noastra sa isi schimbe denumirea.SA STRANGEM SEMNATURI LA NIVEL NATIONAL SI IN DIASPORA SA PUTEM DESCHIDE SI FINALIZA ACEASTA ACTIUNE

 2. Domnul Iscru pomeneşte aici de “trădări în serie”, lucru confirmat şi de urmatoarea întâmplare. Fiul meu, elev de liceu, a intervenit la ora de istorie cerând profesoarei “să vorbească ceva şi despre daci, nu doar despre romani”. Am rămas stupefiat când mi-a povestit reacţia profesoarei: “Eu v-aş povesti, dar aşa ceva creează un sentiment prea puternic de mândrie naţională şi nu am voie să fac asta”!!!

 3. Dupa noul studiu genetic de la Oxford poporul roman actual are 27,3% pelasgi,identificati ca vechii lituanieni,40% traci,identificati ca vechii greci,ciprioti si suditalieni.Dacii,getii si satul numit Roma au fost niste triburi tracice.De ce ne-ar fi rusine de numele de roman?De ce vreti voi regatenii care ati fost geti romanizati sa va numiti daci?As intelege asta daca ar cere-o transilvanenii si banatenii,dar ei si-au zis romani dintotdeauna.Mai ales ca in Valahia Mihai Viteazu a colonizat satele golite de razboaie cu rumani vlahi de dincolo de Dunare pe care ca sa nu plece i-a legat de mosie (legatus glebae).

 4. Ceea ce sustineti este foarte interesant, conjunctura politica nu cred ca este favorabila unei asemenea schimbari majore. Practic rezulta o recriere a istoriei si nu in ultimul rand o redefinire a societatii care sa cuprinda o perioada prea mare de timp.

  Ne trebuie un inceput, un motiv intemeiat si un Titulescu al prezentului cu sange in instalatie si patriot convins. Dar se permite asta?!!!
  Voi credeti ca noi ne conducem, ca macar hotaram ceva?!!

  Daca este sa facem macar un pas – acesta ar fi sa schimbam IMNUL si STEMA DE STAT, dar repet nu este momuntul potrivit!!

 5. Daca tot se face referendum pentru batjocorirea – pardon, “revizuirea” Constitutiei, sa se faca si
  – pentru schimbarea numelui tarii in Dacia,
  – sa se reintroduca in Codul Penal – ca infractiune majora, pedepsita cu mazilirea politicianului corupt in cauza…
  – si sa se relaxeze participarea independentilor la alegeri!
  Asta, asa… la prima strigare.

 6. sa se reintroduca in Codul Penal – ca infractiune majora, TRADAREA DE TARA pedepsita cu mazilirea politicianului corupt in cauza… NU STIU DE CE S-A STERS ESENTIALUL!

 7. frumoasa propunere despre petetie si referendum national ! si hai sa fie initiata peticia !! cine ne ajuta ? domnul Daniel Roxin ar fi minunat sa initieze aceasta lucrare !!! ce spuneti ,domnul Roxin ?

 8. Imnul am putea sa-l schimbam!
  Nu insa cu aceeasi melodie”Pe-al nostru steag e scris unire”, ca si imnul Albaniaei,scris evident se un roman.

 9. Eu cred ca numele -Dacia- ar fi incorect deoarece ,dacia a reprezentat doar o regiune a Getiei,din care facea parte . deasemenea populatia majoritara era geta (Moldova ,Dobrogea (Moesia Inferioara ),Muntenia ,mare parte a Olteniei de astazi),dacii,ocupand Maramuresul,Crisana ,Banatul si Centrul Transilvaniei ,fiind considerati o ramura a populatiei getice .Drept urmare consider ca ar fi periculos sa identificam o tara intreaga doar cu o regiune din aceasta,cu doar o parte a populatiei geto-dace . observatia de mai sus este a unui istoric militar ,in speta a domnului Mircea Dogaru,argumentata serios si cu a carui opinie sunt total de acord.

 10. Incercati sa trimite-ti de pe yahoo,unui prieten, linkul cu acest documentar…o sa aveti probabil aceeasi surpriza ca si mine:Your message was not sent

  Suspicious activity was detected on your account. To protect your account and those of our users, your message was not sent. Please follow the guidelines outlined on our help page to resume sending mail.

  We apologize for the inconvenience.

  Ce este ciudata ca daca scot acest link pot trimite mesajul fara probleme.Sa fie o intamplare?

 11. Referitor la denumirea de Valahia,legatura facuta de Miron Scorobete in cartea sa Dacia Edenica si anume ca aceasta denumire se regaseste in Vechiul Testament,capitolul 1-Facerea,unde se vorbeste despre cele patru fluvii ale Paradisului: Fison, Gihon, Tigru şi Eufrat ( Phison, Gosen, Tigru şi Eufrat ) descrise in
  “8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit rai în Eden , spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l zidise.
  9. Şi a facut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era pomul vieţii şi pomul cunoaşterii binelui şi răului.
  10. Şi din Eden ieşea un râu care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe.
  11. Numele unuia era Fison; acesta înconjura toată ţara Havila, în care se află aur.Asadar d-nul Miron Scrobete demonstreaza in cartea sa ca Havila este una si aceeasi tara cu Valahia(probabil ca deasta Papa Ioan Paul al 2lea a spus ca Romania este Gradina Maicii Domnului).Dar de ce se vorbeste Havila? A cui era aceasta tara? Din intamplare am gasit urmatoarele: Facerea 10, 29: „Ofir, Havila şi Iobab. Toţi aceştia au fost fiii lui Ioctan.“

  Ioctan, fiul lui Eber, strămoşul care a dat numele poporului evreu, a avut în total treisprezece fii. Ofir, Havila şi Iobab sunt ultimii 3 fii ai lui Ioctan.De amintit ca fratele lui Ioctan a fost Peleg.

 12. Domnilor Prof.De istorie, ati gresit in discurs, Andrei Muresan, nu a fost Brasovean, ci Bistritean, numai ca la Brasov a fost cantat prima data!!
  Bistrita-Nasaud, orasul imnului Roman !!!

 13. ceva trebuie făcut. orice ! ar fi interesantă și benefică o colaborare cu discovery sau national geographic. așa mesajul ajunge la mai multe persoane.

 14. foarte interesant comentariul lui Grigore foarte tare , chiar ar fi interesant sa se popularizeze foarte mult istoria noastra , in felul acesta gunoiale de la Bucuresti s ar simti asa cum sunt

 15. Una dintre emisiunile care trebuie raspandite. Si MENTALITATEA, de asemenea. Totusi, desi ii apreciez mult pe cei doi invitati, nu pot sa nu ma gandesc la cat de mult mi-ar fi placut sa vad doi tineri vorbind cu insufletire despre istoria noastra. Ar fi fost un semn clar ca incepem sa ne trezim si sa stim ce vrem!

 16. ” …iar astăzi suntem în situația, unică probabil la nivel mondial, în care avem un imn național în care cel ridicat în slăvi nu este Decebal, eroul care a apărat aceste pământuri până la ultima respirație, ci Traian, cel care i-a jefuit și i-a ucis pe mulți dintre strămoșii noștri….”

  CATA DREPTATE AI , asa e !!! mai bine era 3 culori cunosc pe lume …

 17. Se pare ca nimeni nu este perfect, mai scapa cate cineva, dintre ai nostri, si o referire la nu stiu ce anagramare profetica a Valahiei prezenta in “Vechiul Testament”. Cam toti am inteles, sper, ca nu este momentul pentru asa ceva, un razboi se poarta cu raceala si luciditate. Ori noi suntem in razboi cu romanistii, doar vrem sa repunem istoria adevarata in drepturile ei. Si o vom repune. Cum vom face acest lucru, ca vom surpa minciunile din interior, prin oamenii nostri care vor rescrie manualele, sau vom impune acest lucru din exterior..deznodamantul e stiut si in niciun caz nu ne va fi defavorabil.

  Cred ca pentru moment este suficient sa ne mentinem si intarim pozitiile. Apoi vom vedea ce e de facut.

 18. Cand cineva se gandeste la schimbarea numelui tarii trebuie sa se gandeasca la ceea ce au spus Eminescu si atatia alti inaintasi in decursul ultimilor 150 de ani, inclusiv la faptul ca românii isi spuneau intre ei “rumâne”. Cum a mai spus si Daniel, nu asta e prioritatea noastra acum, eu cred ca prioritatea noastra o constituie maturarea teoriei mizere a romanizarii.

 19. DACIA = D’ACIA = DE ACIA (TRACIA) acealeasi popoare
  DACI = D’ACI = DE AICI
  DACI, DUTCH, DEUTSCHE
  DACI =D’ACI = D’ICI = D’AQUI = DA QOA = DE AQUI = DE AICI

  Adverbul de loc D’acia a dat numele vechilor asezari europene si locuitorilor ei.

  Dacii liberi erau cei ce rezistau legilor impuse de camatarii ocupanti ai europei (taxele)

  http://tiparituriromanesti.wordpress.com/2014/02/26/johannes-troster-vechea-si-noua-dacie-germana-nurnberg-1666/

 20. Eu am pierdut definitiv un cont de yahoo in urma multor asemenea mesaje ! “Dragii nostri ascultatori ” sunt INTOTDEAUNA cu noi !!

 21. TOTAL de acord cu anteriorii comentatori!!! Si cu Getuza Flavia Angelica Deme, si cu Grigore, si cu Liviu!! Haide-ti dragi ROMANI DACI sa ne recuperam DACIA Inapoi… sa ii lasam pe tradatoriii de tara si neam si pe hoti de teritorii si suveranitate, cu buzele umflate!!!!
  Haideti. Au ma alatur VOUA>>> Sa iasa toti romanii in strada intr-o zi stabilita cu anticipatie si sa se ceara in COR pentru cel putin cateva ore, intr-una, REFERENDUM PENTRU TARA, REFERENDUM pentru SCHIMBAREA NUMELUI DE TARA Si PENTRU DEMISIA INTREGULUI GUVERN, SI a celor ridicati in functii de acest guvern… SI ANULAREA TUTUROR DOCUMENTELOR DE ORICE FEL CREATE DE EI IN DEFAVOAREA TARI SI A POPORULUI EI!!!!

 22. Eu sunt timisorean prin nastere, dar nu ma simt deloc roman, ci mai degraba dac, iar asta fiindca ma definesc mai bine caracteristicile pe care vechii istorici le enumerau in dreptul dacilor si nu accept ca lumea sa ma defineasca prin epitete atribuite de obicei romanilor pervertiti pana in sange sau in maduva oaselor, din cauza faptului ca traiau in inima unui imperiu si li se inocula mereu ideile ca ei sunt “spuma” lumii, pana au ajuns la obiceiurile specifice decadentei spirituale. Dimpotriva, dacii traind mai simplu si mai aproape de natura, precum o fac inca si taranii de pe la noi, aveau mintea mai “cuminte” ca sa zic asa si judecau lucrurile mai simplu si mai sanatos. Asta am avut de spus, pe scurt sa nu plictisesc, sper sa nu supar pe cineva cu ideile mele, caci nu voi continua o eventuala polemica. Nu tin sa contrazic pe nimeni cu vehementa sau sa conving in vreun fel, doar am simtit nevoia sa dau o replica la ce spunea colegul nostru, sau colega, de comentariu. O zi buna tuturor. Pace in tara!

 23. S_a vrut stergerea orcarei urme de” stramosi.” taierea radacinilor noastre, si astfel pierderea puterii. Dacii popor mindru si pasnic, bogati si harnici , ai caror singe ne curce in vene, trebuie sa fie dati uitarii. Aici a complotat regimul socialist care ridica in sus, punea in fata tot ce este ” Slab”, tot ce putea fi controlat sau manipulat. Se dorea ca noi sa credem ca suntem slabi, ca suntem nepunticiosi , ca tot ce avem noi nu meritam, ci ni se da…..Si astfel am fost limitati de catre cei ce ne cresteau dupa regul fixe, de catre cei ce ne conduceau, si cel mai mult de catre religie! sa nu uitam ca Dacii nu erau ortodocsi!!!!!!Degeaba avem putere, creier si bogatii daca nu avem RADACINI, vom fi doboriti la primul …vinticel!

 24. cred ca poarta numele de romania ca sa faa legatura cu roma (italia) si asa sa se creada ca suntem urmasi Romei si civilizati de ei …..doar asa ii pot explica numele tarii noastre si legatura intre numele orasului italiei si a tarii noastre

 25. Draga Monica , am dorit sa semnez aceasta petitie , din pacate este doar pentru posesori de cont Facebook. Daca gasiti si alta varianta , eu va multumesc in numele celor care nu au cont Facebook.

 26. Salut, la toti acei ce se considera ca se trag din radacinele stramosilor nostri Geto-Daci!Sunt si vor fi mereu acei care singuri nu se stiu de de unde vin si incotro se indreapta.Sunt de parerea ca ar fi bine pentru toata populatia ce ocupa teritoriul Romaniei de astazi si in afara hotarilor ei,ca magoritatea lor vor sustine noua DACIE, renascuta din istoria uitarii.DACIA-e un nume frumos,plin de istorie si faima eroilor si curajul strabuneilor nostri-daci.Propun, de a iesi cu initiativa unui REFEREDUM in Tara si in Diaspora…va urez Succese!!!

 27. Cand niste iscoade si slugi,vandute ocultei mondiale,puscariabili pe viata,pentru inalta tradare,au fost numiti(nu alesi)in conducerea tarii,pentru a savarsi instrainarea pamantului strabun,falimentarea tarii si a cetatenilor ei,decimarea populatiei(prin vaccinuri toxice,mancare otravita,aderarea la codex alimentarius,darele mortii,etc.,etc.,..),acordarea de drepturi si libertati minoritatilor,la care romanul neaos,doar viseaza,problema numelui ROMANIEI,importanta dealtfel,nu mi se pare prioritara. Minunata ROMANIA-DACIA,mult preafrumosa si bogata pentru a ramane doar a romanilor,a fost voit falimentata pentru a fi apoi instrainata pe nimic tiranilor rapaci,care au planuit totul.Daca lasam ca lucrurile sa mearga in acest ritm,vanzari de pamant fara limita,pe nimic,defrisari bestiale,otravirea mancarii si a apei,vanzarea izvoarelor strategice,caci apa inseamna viata,iar cine stapaneste aceste resurse,nu mai are nevoie de bombe,etc.,etc,ma tem ca v-a ramane prea putin,pentru care sa ne framantam ce nume ar fi mai potrivit!!!

 28. Daca niste istorici DACI si-ar scrie odata ISTORIA adevarata, probabil ca ar ajunge si in manuale iar copiii si-ar cunoaste strabunii. Se fac filme istorice despre evenimente lipsite de importanta in lumea asta iar noi nu facem un film cu actori care sa dea viata unei lumi care se vrea adusa la lumina? Putem sa ne ridicam drepti in picioare sa spunem cine suntem?

 29. Tara arde si baba se piaptana… Murim de foame si de lipsa de medicamente, si de multe altele, suntem mai saraci de la o zi la alta, ma refer la popor, nu la speculanti, hoti si politicieni, iar unii nu mai pot dormi noaptea de grija numelui, ca e Romania sau Dacia sau Tigania, ca avem toate sansele… Daca maine ne-am numi Dacia credeti ca asta ar schimba ceva? Am avea alta clasa politica, cinstita si cu dragoste de tara, nu putreda de corupta ca cea de azi? Poporul ar trai o viata decenta si n-ar mai muri de foame si de grija zilei de maine? Hallo, teziti-va si nu mai bateti campii!

 30. Eminescu a fost asasinat tocmai pentru dorinta de a reda numele si demnitatea de DAC, Roma tine slujba in limba DACIEI si din pacate sunt daci migrati si corciti cu popoare mai ,,brunete,, si tara o duce asa de prost tocmai pentru faptul ca am uitat cine suntem si pentru ca sunt destui ,,spalati la creier,, care nu considera crucial un lucru atat de important cum ar fi denumirea tarii.
  Fara a scadea importanta istorica a lui Decebal eu insa il vad ca rege maret si de scos in evidenta pe Burebista, a unit triburile , a adus vigoare si prosperitate, a dat peste nas preotilor prea avizi de avantaje materiale si asta impreuna cu marele Deceneu, avem si un mare Sfant pe ZAMOLXIS , a fost proorocita nasterea de catre 3 baci, a murit si inviat dupa 3 ani,spunea ca nimeni nu ajunge la DUMNEZEU decat prin EL , COGAIONUL muntele sfant tradus inseamna SFANTUL ION, toate astea ar trebui sa ne faca sa ne punem o multime de intrebari si sa cautam si raspunsuri, fara sa uitam ca VALAHIA sau VALHALA este raiul in cultura multor popoare iar aurul din EDEN se gaseste din abundenta la Rosi Montana…….
  Curaj si indrazneala si Spiritele strabunilor sa ne ocroteasca.

 31. Daniel, sunt convins ca, pe langa entuziasti si naivi
  pe aici trec exemplare care vor sa va decredibliizeze miscarea compromita miscarea printr-un fals-entuziasm. Subiectul abordat va poate intinde o capcana.

  Este nevoie sa ramaneti atentie si sa urmati procedura pentru suspendarea asa-zisei romanizari, fiindca aceasta e adevarata miza.

 32. Sunt deacord… Semnnez petitia! Cu conditia ca dl nash sa aibe grija ca’contractul de schimbare ssl tuturor CI-urilor sa nu fie unul dedicat… Mi-ajumge cati bani am aruncat pe fereastra….

 33. Dacia este numele tării noastre si imnul tării ,să-l aibă pe Decebal în el nu pe Traian.Politicienii….stiu asta probabil.

 34. Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate. Mie mi se pare ca noi romanii suntem prea creduli si nepasatori. Credem ca daca ne rugam la Dumnezeu toate se rezolva, ne ajuta si noi putem dormi linistiti. Numai ca dusmanul nu doarme deloc, el pandeste cu viclenie si ataca cand nici nu te astepti. Pana cu cateva secole in urma,prin documentele si scriierile vremii ramase, se povestea des despre daci,in special de pe teritoriul Transilvaniei. Dupa aceia nu s-a mai vorbit deloc, au disparut scrieri, documente de arhiva, carti si alte si alte dovezi despre existenta dacilor. Maghiarii care s-au asezat pe teritoriul Daciei, alaturi de populatia daca, erau interesati sa-si dovedeasca legitimitatea pe teritoriul ocupat, si sa si-l insuseadca abuziv. Astfel au inceput sa inventeze niste povesti si istorii greu de crezut si de dovedit, respectiv ca ei cand s-au asezat pe teritoriul in cauza, acesta era parasit,fiindca populatia Daciei a fost luata de armata romana la retragerea din Dacia, si asta cu cateva secole in urma… teritoriul fiind neocupat de nimeni in aceasta perioada…. Astfel despre daci nu se mai vorbea… Prezenta noastra a romanilor, care era si este de cateva ori mai mare decat a maghiarilor o justifica ca aceasta ar fi emigrat din Sudul Dunarii, iar ei cu inima mare si buna le-ar fi permis asezarea alaturi de ei…Nici alte puteri europene nu doreau sa se mai stie si sa se mai vorbeasca de Dacia si de daci,fiindca si ele erau interesate sa-si insuseasca teritoriul Daciei cu bogatiile si teritoriile atractive si frumoase. Vedem ca la toate evenimentele din istorie cand romanii urmasi ai dacilor doreau sa-si reuneasca teritoriile apartinatoare, din partea acestora s-a intampinat rezistenta si impotrivire. Consider ca avem datoria legitima sa ne recuperam identitattea noastra de daci, de urmasi si mostenitori ai dacilor, acel popor vestit din antichitate, pentru vitejia, maretia si civilizatia sa, vorbirea si scriierea lui, care a fost preluata de popoarele europene formate mai tarziu, si care de fapt a stat la baza etnogenezei acestor popoare.

 35. Pe Ceausescu la urat mult romanii pentru greselile si tratamentul rau la care a supus poporul. Dar cu toate acestea el a fost un iubitor al istoriei, a adus elogii si a preamarit domnitorii si conducatorii din istorie, cu care chiar s-a incumentat sa se compare…Se cunoaste ca din initiativa si insistenta lui, unele orase ale noastre au primit si denumirea veche din istorie: Clujul = Cluj Napoca, Turnu Severin= Drobeta Turnu Severin. Si bine ar fi facut daca schimba numele si a altor orase cu cele vechi, si mai ales a tarii din Romania in Dacia, iar noi romanii sa ne numim Daci, asa cum am fost numiti si ne-a lasat Dumnezeu,si asta cu toata impotrivirea unora din interior, dar mai ales din exterior…

 36. Am putea incerca macar sa schimbam acest imn, in care se spune ca pastram un sange de roman si un nume de Traian. Unde este Decebal, unde este sangele dacic?!

 37. Domnule Grigore,acea profesoara mai este la catedra? Cat despre inlocuirea denumirii tarii noastre din Romania in Dacia o poate sustine aceasta propunere doar istoricii,dupa care sa se initieze o petitie nationala in acest sens,bine fundamentata,sustinuta si de Uniunea Europeana! Credeti,dumneavoastra,ca tarile vecine ar fi bucuroase,imediat se gandesc la vechile teritorii pe care le-a avut Dacia?!
  Personal sunt de acord si sustin,ca denumirea tarii sa fie DACIA!Doamne ajuta!

 38. Ma bucur imens ca s-a deschis acest subiect. Din copilarie ma intrebam de ce fiecare popor are numele tarii asemanator numelui din trecutul antic iar poporul nostru are un nume nou inventat de nu se stia cine. Dupa parerea mea e nevoie de un studiu exact si documentat si inainte de o petitie e bine sa cerem guvernului sa se infiinteze o comisie speciala in acest domeniu care sa colecteze toate datele necesare si justificate pt. schimbarea numelui de tara si popor. Dupa acest demers va fi mult mai usor sa se faca schimbarea necesara. Sant mandra de Dacia si de daci. Am uitat sa mentionez sant banateana.

 39. Acum este momentul oportun ca sa reapara Dacia ! Cine o va face primul nu are importanta. Ori Republica Moldova ori Romania !

 40. de mii de ani nu existam ca un popor de sine statator si sigur de propriile destine traim o istorie amputata dupa bunul plac al tuturor claselor politice care sau folosit de propriul popor subjugandul cu buna stiinta de a lungul veacurilor in favoarea ocupantilor europeni ce sau perindat prin aceasta tara datorita unor interese economice meschine.imi pare rau ca o spun dar in viitorul apropiat vom deveni niste slugi in propria noastra tara.dea lungul istoriei noi nu am fost priviti decat ocurva politica amai marilor europei.

 41. Cine sa schimbe denumirea tari ? adunaturile care au pus mana pe puterea tarii ? Acesti tradatori de neam si tara ?Chiar nu se vede ce nemernici sunt ?
  Sa-mi spuna si mie cineva cati dintre ei sunt cu adevarat romani si cati sunt de alta etnie (mai ales din acei care se cred stapanii lumii).
  Cum sa avem pretentia sa faca ceva pentru poporul si tara noastra , cand ei doresc doar teritoriul si bogatiile noastre , nu si existenta poporului nostru.Cum sa nu doreasca si sa nu faca orice pentru teritoriul nostru , cand ei nu au avut pana in 1948 nici o tara ? Cum ati vrea sa ne numim DACI sau VALAHI cand ei doresc stergerea noastra din istoria omenirii ? Nu se poate sa facem ce vrem noi ,parerea noastra nu mai conteza de mult, noi trebuia sa devenim din popor DAC un popor de ROMI. Asta suntem cu totii , un popor de ROMI. Ne place , nu ne place asta am ajuns.
  (Cand romii ajung pe “primele pagini” in cotidienele lumii, se spune ca : “uite ce fac romanii” cand romanii muncesc ca slugile la straini, li se spun la toti tigani ( pana si ungurii care au venit in tara noasra la un meci de fotbal tipau in gura mare in mijlocul strazii ca suntem un popor de tigani , si nici o autoritate nu a intervenit pentru jignirile aduse poporului ROMAN.)
  Credeti ca ne mai ia cineva in consideretie ? Nu , doar bunul Dumnezeu daca se mai indura de noi ,ca de la politicienii astia corupti nu avem nici o sansa de a mai supravietui ca natiune si ca popor .

 42. Dacia e numele Tari noastre.Jos cu Hotii si Tiharii Romei jos imnu actual, jos cu veneratiile romanilor jos cu istoria Falsa .Tara noastra e DACIA si DACIA a fost todeauna in inimele noastre. Hai sa schimbam s-o facem ce a fost ,
  va fi.

 43. buna ziua oameni buni. da sint deacord sa ne revendicam identitatea pe care o avem si am avut-o din todeauna, aceea de a ne numi DACI; doar cei carora le-au recunocut mamele lor ca au strins saminta din zbor nu sint deacord sa ne luptam pentru identitatea care ne-a fost furata, pentru ca ei sint constieti ca nu sint de acelas neam cu noi, ei sint corcituri ( bastarzii neamului). vorba lui EMINESCU, ar trebui sa Dacizam tot in Tara noastra. noi nu trebuie sa ne cersim identitatea, avem destule dovezi sa demonstram cine suntem si nici nu trebuie sa ne-o inventam ca si altii, noi trebuie sa ne trezim cu adevarat, sa ne unim cu adevarat si sa aratam ca avem coloana vertebrala si ceea ce este al nostru de drept, noi ni-l vrem inapoi. ce ne intereseaza pe noi ce spun si ce vor altii, ei sa sa vorbesca si sa vreie-n tarile lor de origine. fie roata si patrata tot o sa o-nvirtim odata. tot asa va trebui sa ne trezim si sa ne dam seama ca noi sintem de neam regal si avem o identitate ca si neam, nu sintem fatati din mersul cailor si popositi pe aceste meleaguri ca ne-or murit caii de atata mers, si de atata mers de unde au venit au uitat si ce rasa sunt si au trebuit sa-si inventeze un nume si o identitate. daca toti veneticii si aciuitii au pretentia sa li se spuna intr-un anume fel de ei dictat, noi de ce sa nu ne spunem si sa dictam asa cum vrem pe pamintul nostru? sa ne impunem si sa ne revendicam identitatea de DAC si COROANA REGALA.

 44. DIN DOCUMENTELE DESCOPERITE/APARUTE PANA IN PREZENT

  Printre alte mentiuni ale prezentei valahilor in zona nord dunareana se numara: exemple fara o ordine cronologica

  Scrierile cartografului armean Chorenatsi, cel care in secolul a IX-lea pomeneste prezenta Tarii Balakilor (Blahilor) in nordul Dunarii;

  Scriitorul bizantin Kinnamos, care in 1167 vorbeste despre valahi ca despre colonistii romani;

  Preotul Goderfius von Viterbium, cel care in 1120, in “Gesta Henrici”, pomeneste Blachina – Tara Blahilor – printre cuceririle Romei;

  Literatul persan Gardizi, care in secolul al XI-lea mentioneaza prezenta unui popor crestin de origine latina, situat intre neamurile rusilor, bulgarilor si ungurilor; cca 1050-1094 scrisa in nord estul PERSIEI

  Cronica imparatului german Friederic Barbarossa, cel care aminteste existenta unei tari numite Walahia intre Muntii Carpati si Dunare; anii 1194-1250

  Cronica turceasca din secolul al IX-lea, Ogusmane, care mentioneaza existenta unei tari a valahilor, situata la nordul Dunarii si la nordul Marii Negre, pana la Nipru; Ea cuprinde istoria popoarelor turcice din sec. VII î.Hr. până în anul 1035. E scrisă în vechea limbă turcească geagatai in cca. 839, cu litere arabe-rescrisa de Abu al-Ghazi Bahadur Han

  Mentiunea din cronicile khazare a Tarii Ardil – Ardeal – nume preluat de triburile ungare si transformat in Erdely sec. 7-cu mult inainte de maghiari! . In 960 apare din nou aceeasi denumire –TARA BOGATA AUR –ARGINT in scrisoarea regelui chazar iosif catre rabinul de Cordoba
  ADAUGARI
  Istoricul grec Zosimos mentioneaza, de asemenea, in secolul al V-lea, conflictul dintre Imperiul Roman de Rasarit si tribul carpo-dacilor de la nordul Dunarii, conflict soldat cu infrangerea celor din urma
  Prima atestare a limbii romane dateaza din anul 587 si se refera la expresia rostita de un soldat bizantin in timpul luptelor cu avarii. Cuvintele „Torna, torna, fratre” insemnand „ intoarce-te intoarce-te frate” par sa fie prima mentiune cunoscuta privitoare la limba romana.
  679-GEOGRAFUL DE LA RAVENA-COSMOGRAFIA-DACIA CA PATRIE A DACILOR
  Insemnarea de la manastirea Castamonitu ( sec VIII) ii aminteste pe vlaho-rinchini.

  In Cronica Diocezei Salzburg (871) se aminteste ca hunii i-au impins sau presat pe daco-romani, pe gotii si pe gepizi, dar unii dintre acestia, gepizii, si azi mai sunt acolo – „Huni … expulerunt Romanos et Gotos ei Gepidos. De Gepides autem quidam adhunc ibi resident”.8 Nu poate fi vorba de expulzare in secolul al V-lea.
  Imparatul Constantin cel Mare 306-337, initiaza construirea unui pod peste Dunare, care sa faca legatura cu fosta provincie romana, precum si o campanie de la care isi va trage titlul de Dacicus, lucru pe care il va repeta si imparatul Justinian.
  Nu trebuie uitat nici imparatul Galerius (293-311), imparat roman de oricine dacica, nascut, se pare, la sudul Dunarii, din tata trac si mama „transdanubiana”, termen referitor la fosta populatia daca din provincia cu acelasi nume
  Nu mai putin importanta este marturia ambasadorului bizantin, Priscus Panites, la curtea regelui hun Atilla cca. 395 – 453 . Scriitorul Priscus Rhetor ambasadele , care-l insotea pe generalul Maximin in satul lui Atila in anul 448 scrie: „Hunii … se silesc sa invete limba gotilor si ausonilor”6 -adica a daco-romanilor autohtoni.
  Acesta mentioneaza pe langa prezenta hunilor in Pannonia si populatia autohtona, pe care o numeste barbara:
  (GETII DACO ROMANII)
  Acesti volochi – din anul 898, despre care aminteste cronicarul Nestor, – nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wälsche, ci vlahi, urmasi ai marii si stravechii semintii de popoare a tracilor, dacilor si getilor” lamureste istoricul german Schölzer in Russische Annalen6.
  GEOGRAFIA UNIVERSALA HUDUD-ALAM anul cand a fost scrisa 982 Geografia universală HUDUD-AL-ALAM („Hotarele lumii” după „Tradiţia istorică despre întemeierea Statelor Româneşti”, Gh. Brătianu, Chişinău, 1991)
  Renumitul istoric şi martir Gheorghe Brătianu scrie, după geograful afgan: „ţara locuită de madjgharî se mărgineste la răsărit cu munţi, la apus şi miazănoapte cu ţinuturi locuite de Rus, miazăzi cu neamul creştin V.n.nd.r., care sunt oameni slabi şi sărmani, lipsiţi de averi. Mirvăt sunt vecini cu munţii V.n.nd.r. şi se întind de la ei pînă în ţara pecenegilor şi la Marea Neagră ”
  In secolul al X-lea, inainte de schisma bisericii crestine, era la Balgrad (Alba Iulia) o dioceza condusa de Ieroteu subordonata patriarhului Theophlactos din Constantinopol10
  Belizariu, vestitul general al lui Iustinian, învingîndu-i pe aşa-zişii goţi în Italia, îşi ia titlul triumfal de GETICUS MAXIMUS.
  505(?)-565) a fost unul dintre cei mai mari generali ai Imperiului Bizantin și unul dintre cei mai faimoși generali din istorie. A reprezentat elementul-cheie in planul Împăratului Iustinian I de recucerire a Imperiului Roman de Apus, ce fusese pierdut barbarilor cu un secol în urmă.
  Referitor la dl. Boia si Djuvara acompaniati de oltenasul GOOD POINT -CIOROIANU este de prisos sa vorbim. Acestia reprezinta opinii doar pt bani insa cunostinte temeinice nu pe sarite sau selective nu au valoare . Dl IOAN COJA, IOAN AUREL POP ETC AU MULT MAI BINE ASEZATE ARGUMENTELE ISTORICE PE O BAZA LOGICA FARA A ALTERA FONDUL ISTORIC TRACO GETO DACO ROMAN VALAH . DANSII NU MARSEAZA EXCLUSIV PE GETO DACI SUTA LA SUTA INSA NU SE OMITE ACEST ASPECT CUM DOMNII MENTIONAT MAI SUS EMIT OPINII/ESEURI /DEMITIZARI/FUMATATE DE ADEVAR GEN ; BASARAB -ORIGINE CUMANA-DJUVARA ,BOIA OMITE FONDUL GETO DACO ROMAN ,CIOROIANU APROBA ACESTE ASPECTE/OPINII F. CONCLUDENTE???? . ESTE F. CLAR CA PE AMALGAMUL TRACO GETO DACO ROMAN A REZULTAT ASEZAT IN TIMP POPORUL ROMAN CU ORIGINI CLARE LATINE. Apropo referitor la DJUVARA AMINTITII DOAR …car n 89 iunie dorea ruperea Transilvaniei- din partea română, iniţial, şi-au pus semnătura pe acest document şase „români”, la care, ulterior, s-au mai adăugat şi alţii, inclusiv fostul rege al României, Mihai. Cei şase sunt următorii: Stelian Bălănescu (din partea Cercului Român din RFG), Mihnea Berindei (vicepreşedinte al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – LDHR), Ariadna Combes (fiica Doinei Cornea, vicepreşedinte al LDHR), Mihai Korne (director al revistei „Lupta”), Ion Vianu (reprezentant al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului în România din Elveţia), Dinu Zamfirescu (membru al Biroului LDHR, membru al Partidului Naţional Liberal). Printre cei care şi-au pus, ulterior, semnătura sunt de nominalizat: Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Monica Lovinescu, Vladimir Tismăneanu, Doru Braia , ADICA FAPTE ISTORICE DOVEDITE rezultatul……Semnatarii doreau Transilvania pt Regele Mihai.
  Este bine ca Presedintele GEORGE BUSH SR a fost pe post de ECATERINA CONACHI deoarece a demontat actiunea semnatarilor acelui demers in frunte cu Regele Mihai -ZIS SI CAIMACAMUL VOGORIDE care cu cohorta de laudaci doreau un alt RAPT DIN TERITORIUL ROMANILOR.
  Domni iDjuvara,LIICEANU Cioroianu si Boia se multumesc cu ceva KOSONI,ADAUGATI VA ROG SI PE ROXIN,LIICEANU,DOGARU SAVESCU-TISMANEANU care nu au citit carti din diferite biblioteci IN LATINA SAU GREACA DEOARECE AU UN HANDICAP MAJOR PT SIMPLU FAPT CA NU STIU /NU AU INVATAT ASA CEVA INSA SUNT F. APROPIATI DE CEI CE AU MILITAT LA DECLARATIA DE LA BUDAPESTA.DE ACEEA IN SPIRITUL CRONOLOGIEI ISTORIEI FAPTICE IAR NU CONTRAFACTUALA SUNT MANDRU CA PROVIN DIN GETO DACO ROMANI SI PORT CU MANDRIE NUMELE DE ROMAN .by the way ….. NU AM AUZIT PE SLAVESCU SI TOXIN SA CRITICE ACELE EXPRIMARI /ESEURI/DEMITIZARI ISTORICE EMISE DE BOIA SI DJUMARA PE MULTI KOSONI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *