Doi daci de piatră din Munții Retezat povestesc despre vremuri încărcate de taine. Galerie foto

Categories ArticolePosted on

Cineva spunea la un moment dat că pământul acestor locuri este atât de încărcat încât, orice popoare străine ar veni să se așeze aici, el va continua să nască geto-daci. Dincolo de metafora din text, trebuie să spunem că locurile au puterea lor și că munții vechilor geto-daci poartă cu ei încărcătura unor vremuri, a unor oameni și a unor fapte ce nu vor putea fi șterse niciodată din memoria subconștientă a acestui neam. Câmpul morfogenetic din care ne hrănim cu toții este prea puternic și, mai devreme sau mai târziu, va fi suportul unei treziri a conștiinței naționale.

În contextul celor spuse mai sus, e o bucurie să vezi că natura vrea parcă să ne transmită mesaje de demult, vrea să ne țină aproape de rădăcinile noastre adevărate… În munții Retezat, două stânci așezate față în față, par să aibă chipuri de daci. Oare cândva  un Burebista, un Deceneu sau un Decebal or fi trecut pe acolo să le asculte povestea?

Îi mulțumim lui Rareș Dominte pentru imaginile cu acești “daci bătrâni”. El a fost acolo și a stat de vorbă cu ei…

Daniel Roxin

 

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

6 comments

 1. Cezar Bolliac, primul nostru arheolog.
  Calatorind prin muntii Carpati, scrie poezia ,,O dimineata pe Caraiman”. Maretia si frumusetea peisajului geologic ii evoca chipurile uriasilor Daciei, a lui Zamolxe si a lui Decebal:

  PE-AICEA URIASII AI DACIEI CEI CRUDE
  SAGEATA OTRAVITA ZVARLEA DIN MAL IN MAL,
  PE-AICEA UMBLA UMBRA LUI ZAMOLX CE S-AUDE,
  PE-AICI INCURA CALUL VITEAZUL DECEBAL.

  Uriasii Daciei si Decebal erau erau demni de aceste privelisti marete.
  Si sufletul lui Bolliac, de poet si de arheolog si de membru al societatii secrete ,,Fratia”, care lupta pentru unirea Romanilor intr-un singur stat, era demn de aceasta maretie.
  Doar sufletele de bolovani vad doar bolovani in frumusetea divina a naturii.

 2. SUFLETUL GETO-DAC E RUG ARCUIT ÎNTRE VEACUL DE IERI ȘI DE MÂINE,
  SĂLĂȘLUIND ÎN TĂIȘUL SABIEI DACE, IN NEMURIRE, ÎN PIATRĂ ȘI PÂINE.

  MĂRTURIE-NE STAU, DE MILENII, SEMEȚELE PISCURI CARPATICE,
  NEMURITORUL SFINX DAC ȘI RUINELE DAVELOR GETO-DACICE.

 3. natura ne arata ce porunceste bunul Dumnezeu. Sa nu uitam cine au fost inaintasii nostrii!! In felul asta vom stii cine suntem. Ce minunata pronie; noi negam trecutul si istoria iar ea la adapost de noi ne “striga” . Dacii striga din Roma urmasilor lor. Am descoperit nu de mult site-ul asta si astfel am aflat cu bucurie raspunsuri la un strigat al meu interior. Intr-adevar lucrurile astea sunt scrise in fiinta noastra pentru ca fara sa fiu “prea citit” multe din materialele de aici mi-au confimat ce nu stiam, dar simteam. Multumesc ! Succes!

 4. Cand aveti timp va rog urmariti aceasta emisiune despre sfincsii romaniei, care sunt foarte numerosi: film interzis dupa dupa doua difuzari de comunisti. hdttp://m.trilulilu.ro/megalitii-antropomorfi-ai-romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *