Doi daci de piatră din Munții Retezat povestesc despre vremuri încărcate de taine. Galerie foto

Categories ArticolePosted on

Cineva spunea la un moment dat că pământul acestor locuri este atât de încărcat încât, orice popoare străine ar veni să se așeze aici, el va continua să nască geto-daci. Dincolo de metafora din text, trebuie să spunem că locurile au puterea lor și că munții vechilor geto-daci poartă cu ei încărcătura unor vremuri, a unor oameni și a unor fapte ce nu vor putea fi șterse niciodată din memoria subconștientă a acestui neam. Câmpul morfogenetic din care ne hrănim cu toții este prea puternic și, mai devreme sau mai târziu, va fi suportul unei treziri a conștiinței naționale.

În contextul celor spuse mai sus, e o bucurie să vezi că natura vrea parcă să ne transmită mesaje de demult, vrea să ne țină aproape de rădăcinile noastre adevărate… În munții Retezat, două stânci așezate față în față, par să aibă chipuri de daci. Oare cândva  un Burebista, un Deceneu sau un Decebal or fi trecut pe acolo să le asculte povestea?

Îi mulțumim lui Rareș Dominte pentru imaginile cu acești “daci bătrâni”. El a fost acolo și a stat de vorbă cu ei…

Daniel Roxin

 

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns