Florin Zamfirescu și Mihai Gruia Sandu vorbesc despre Zalmoxis și spiritualitatea geto-dacilor. Video

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

Cu multă vreme în urmă, un om excepțional a reușit o reformă spirituală unică în antichitatea europeană: să convingă un întreg neam că sufletul este nemuritor și să îi facă să trăiască în spiritul acestei credințe. Acest om a purtat numele Zalmoxis (Zamolxis, Zamolxe).  Dacă în cazul altor popoare exista convingerea că după moarte se duc în lumea subpământeană și că au nevoie de ofrande de care să se bucure în lumea morților, geto-dacii credeau în continuitatea vieții într-o lume astrală, fericită…

Incinerarea morților a apărut ca o consecință a noii viziuni asupra lumilor spirituale, ca un act de purificare de legăturile trupești.

Fără îndoială, doctrina zalmoxiană, legile belagine și credința în nemurire sunt lucruri fascinante despre care mulți își doresc să afle detalii… Tocmai de aceea, un film artistic care își propune să prezinte acest episod extraordinar al reformei lui Zalmoxis, film la care se lucrează în acest moment, este mai mult decât bine venit.

Cum doi dintre susținătorii proiectului sunt cunoscuții actori Florin Zamfirescu și Mihai Gruia Sandu, i-am invitat la Nașul Tv, în emisiunea ADEVĂRURI TULBURĂTOARE, pentru a vorbi despre Zalmoxis și spiritualitatea geto-dacilor. Vizionați emisiunea mai jos!

Daniel Roxin

Vezi aici Teaser-ul filmului artistic ZALMOXIS:

Emisiunea ADEVĂRURI TULBURĂTOARE:

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns