INCENDIAR. Ferenczy Gyorgy: “Secuii sunt urmașii avarilor de neam turcic”. Adică NU sunt UNGURI!

Categories DezvăluiriPosted on

Într-o carte devastatoare pentru interesele extremismului maghiar, numită “Maghiarimea din Transilvania și Revizionismul”, cercetătorul Ferenczy Gyorgy face afirmații incendiare despre realități istorice care le stau în gât celor ce vor să mențină falsul istoric asupra Transilvaniei și asupra identității secuilor.

Înainte de a vă prezenta câteva fragmente din carte, vă voi oferi un citat dintr-un alt autor maghiar:

Secuii se deosebesc de unguri în aproape toate obiceiurile, legile și felul lor de a trăi, afară de religie și nu se aseamănă nicidecum, nici ca limbă, când vorbesc după chipul strămoșilor.(Anton Verancsics, 1504-1578)

Ferenczy Gyorgy în “Maghiarimea din Transilvania și Revizionismul”:

“Potrivit izvoarelor germane (Annales Regni Francorum, Poeta Saxo, Analele Fuldense etc) secuii sunt urmașii avarilor de neam turcic sau oguz care au întemeiat două puternice kaganate în Panonia, în anii 567-587 și 675-680 (…)”

“Trăind în Ducatul Bihorului, secuii au luptat în 903 și la începutul lui 904, ca aliați ai lui Menumorut, împotriva maghiarilor și aliaților lor. (…) Arpad și-a revizuit politica (față de secui – n.m) trimițând emisari din rândul aliaților turcici, secuilor și a reușit să îi cumpere. Din anul 904, de când s-au prezentat în tabăra de campanile a lui Arpad de la Korogy, secuii vor deveni vârful de lance al ungarilor. (…)”

“Regiunea românească pe care, astăzi, ungurii și ungurizații o revendică în limba ungară (nu secuiască, avară), în numele defuncților secui,  drept Ținut Secuiesc, adică… unguresc de la Adam și Eva, era numită de Cancelaria Ungară în 1222 “Țara românilor sau a secuilor”, pentru că puțin numeroșii secui erau așezați în mijlocul băștinașilor români în munții de margine. (…)”

Despre maghiarizarea secuilor:

“(…) Aceeași situație și în cazul adevăraților secui. Entitate etnică distinctă la 1437 când s-a înființat “”, 441.636 la recensământul din 1910, circa 5.000 în 1972, circa 1.200 în 1992 și doar… 299 la recensământul din 2002. Restul? N-au devenit români, ci “unguri”; adică, pardon, maghiari. Și tot atâția, în frunte lu Levente Borbely din Cristur și al său “Forum al Tinerilor Secui”, mult hulit de “cei trei mușchetari” stalinisto – horthysti Laszlo Tokes, Marko Bela, Gyorgy Frunda si Szasz Jeno, mai știu că până nu demult aveau o limbă proprie, total diferită de cea maghiară, adică ungară.”

Iată, în puține cuvinte, povestea maghiarizării secuilor, povestea ștergerii adevăratei lor identități, povestită de un… secui. Prin urmare, o relatare care trebuie luată în serios pentru că secuii, alături de românii din Transilvania, au fost, victime ale maghiarizării forțate.

Voi reveni în curând cu alte mărturii.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

Lasă un răspuns