Interesant: Richard I al Franței, cel care învățase limba DACĂ, apare îmbrăcat în roșu, galben și albastru

Categories DezvăluiriPosted on

În urmă cu o lună am publicat un articol dedicat normanzilor, atrăgând atenția asupra unor izvoare normande de acum 1.000 de ani în care o parte dintre locuitorii Franței din acea vreme își revendicau rădăcini tracice, troiene… În același timp, prezentam un citat dintr-o lucrare a istoricului normand Dudon de Saint-Quentin, o istorie a primilor duci de Normandia. Acesta ne spune că, în secolul X, William Spadă-lungă, tatăl viitorului Richard I al Normandiei, a dat dispoziție (lui Bothon) ca fiul lui să învețe limba… DACĂ.

Iată citatul: “Pentru că locuitorii din Ruen utilizează mai mult limba romană decat limba dacă, și pentru că cei din Bayeux se servesc mai mult de limba dacă decât de cea romană, eu vreau ca fiul meu sa fie dus cât mai repede posibil la Bayeux ca să fie, Bothon, crescut și format sub responsabilitatea ta cu cea mai mare grijă în limba dacă, învățând-o definitiv ca să poata discuta mai târziu cu oamenii de origine dacă.” Citește articolul aici: Istorie incredibilă.

Ca o continuare deosebit de interesantă la această poveste este faptul că, mulțumită profesorului Avram Fițiu, descoperim că același Richard I, despre care citatul de mai sus ne spune că a fost trimis să învețe limba dacă, apare îmbrăcat în roșu, galben și albastru pe propriul mormânt. Fără a trage concluzii „protocroniste” sau „dacopate” și fără a pretinde că geto-dacii au creat Calea Lactee și încă jumătate din Univers + coada la prună, îmi permit doar să semnalez acest lucru.

În condițiile în care, mai ales în acea vreme, simbolurile și culorile erau încărcate de semnificații, în condițiile în care legendele normande vorbesc despre o origine tracică a normanzilor, iar steagul de azi al Franței este roșu-alb-albastru, prezența culorilor roșu, galben și albastru pe hainele lui Richard I al Franței este un motiv de meditație și un îndemn la o cercetare aprofundată.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns