Liverpool isi va testa toti locuitorii pentru Covid

Categories NewsPosted on

Liverpool este primul oras britanic care a testat toti locuitorii sai pentru coronavirus. Este un program pilot care, daca va functiona, daca va reusi sa reduca incidenta virusului, va fi aplicat in restul regiunii si, daca va functiona, si in restul tarii. Liverpool, care se afla in nord-estul Angliei, este al treilea oras ca marime din tara, cu 500.000 de locuitori. Este, de asemenea, cel mai infectat oras britanic, cu o rata de infectare de 410 de cazuri la 100.000 de locuitori intr-o saptamana.

Orasul se afla de o luna la nivelul numarul trei, cel mai inalt nivel al sistemului de control al Covid-19 creat de Boris Johnson pentru a incerca in zadar sa tina sub control virusul si sa evite a doua izolare a tarii, care a inceput joi. „Aceasta este ultima sansa de a salva Craciunul ”, a spus Joe Anderson , primarul laburist al orasului. Anderson a recunoscut ca vede „lumina la capatul tunelului” pentru prima data.

Guvernul a implementat teste rapide orale sau nazale care permit ca rezultatul sa fie cunoscut in doar douazeci de minute . Ofera si metoda PCR, cu rezultate mai fiabile, dar care dureaza mai mult sa cunoasca. Si foloseste tehnologia Lamp , care este o metoda de amplificare izoterma conceputa pentru a detecta acizii nucleici fara a necesita echipamente sofisticate si care sa permita implementarea simpla. Aceasta tehnologie este aplicata personalului din spitalele din Liverpool.

„Aceste teste ne vor permite sa identificam mii de oameni care nu prezinta simptome, dar care pot infecta alti oameni”, a spus Boris Johnson. Toti cetatenii pot fi testati, indiferent daca sunt sau nu asimptomatici. Exista treizeci de unitati speciale distribuite in tot orasul pentru efectuarea testelor, precum si spitale, locuri de munca, scoli si universitati (care raman deschise in perioada de izolare). Peste doua mii de soldati au fost dislocati si urmeaza sa fie dislocati pentru a ajuta la logistica si a garanta implementarea acesteia.

Nu este obligatoriu sa faceti testele , desi autoritatile locale incearca sa constientizeze oamenii ca, daca le fac, pot contribui la reducerea incidentei Covid si acest lucru ar permite reducerea restrictiilor si sa nu fie nevoit sa petreaca Craciunul in izolare. . Oricine locuieste sau lucreaza in Liverpool poate fi testat. Ei pot rezerva timp online sau pur si simplu pot merge la unul dintre punctele desemnate. De asemenea, autoritatile au avertizat ca efectuarea mai multor teste ar putea declansa numarul de pozitive.

Cei care sunt testati pozitiv trebuie sa se auto-carantineze timp de o saptamana . Guvernul a redus timpul de izolare la jumatate, deoarece doar 25 la suta din toti oamenii care trebuie sa fie in carantina isi faceau treaba. Motivul principal pentru a o sari peste a fost economic. In acest sens, guvernul a mai spus ca ii va despagubi pe cei care trebuie sa o faca. Toti cei care sunt testati pozitiv si contactele lor si sunt obligati sa se carantineze vor putea solicita un ajutor de 550 de euro .

Critica sistemului de urmarire

Acest test de pionierat vine dupa anuntul celei de-a doua carantine a tarii si pe fondul criticilor puternice pentru ineficienta sistemului de urmarire . Guvernul a cheltuit 13.000 de milioane de euro pe acest sistem. Luna trecuta, o eroare in sistem a lasat 50.000 de posibile pozitive neurmate.

Acest program pilot a devenit esential pentru guvern pentru a evita necesitatea prelungirii izolarii dincolo de aceste patru saptamani si pana cand un vaccin eficient impotriva virusului este disponibil. J ohnson este supus unei presiuni puternice din partea unei fractiuni a partidului sau care cere relaxarea restrictiilor pentru a nu deteriora si mai mult economia tarii. Singura modalitate de a face acest lucru este scaderea numarului de infectii, care este inca peste 23.000 zilnic.

La sfarsitul lunii octombrie, guvernul a avortat asa-numita Operatiune Moonshot cu care, potrivit documentelor scurse, intentiona sa cheltuiasca trei sferturi din intregul buget al sanatatii publice si intentiona sa efectueze zece milioane de teste pe zi pana in ianuarie 2021. a costat 110.000 de euro. milioane de euro. Acest program fusese denuntat de platforma Good Law Project , care ameninta ca va duce guvernul in justitie pentru ignorarea dovezilor stiintifice si pentru compromiterea unei sume atat de mari de bani publici.

„Proiectul Moonshot a fost un document menit sa genereze dezbateri, nu a reflectat o politica adoptata”, s-a aparat guvernul intr-un comunicat. In prezent, in tara se efectueaza aproximativ 350.000 de teste zilnice , dar sistemul de monitorizare esueaza. „Acest proiect a fost dovada adevaratului haos pe care l-a creat guvernul cu sistemul de urmarire”, a declarat avocatul Jolyon Maugham, liderul Proiectului Good Law. Maugham acuza guvernul de lipsa de transparenta in acordarea programelor de urmarire. Proiectul Moonshot a fost inlocuit de acest proiect de testare si urmarire.

Din Vo in Slovacia 

Prima data cand o intreaga populatie a fost testata a fost in orasul italian Vo , langa Venetia, la inceputul pandemiei si in cel mai rau moment de contagiune din Italia. Cei trei mii de locuitori ai orasului au fost testati. Pe 6 martie au facut teste PCR (testele rapide nu existau atunci) tuturor. Au fost 89 de pozitive, care au fost izolate. Noua zile mai tarziu a fost efectuata oa doua runda de teste cu doar 6 rezultate pozitive. Doua saptamani mai tarziu, au eradicat deja virusul .  

Slovacia sa angajat, de asemenea, sa-si testeze cei 5,5 milioane de locuitori . Premierul a sustinut ca, daca functioneaza, ar fi un pas urias inainte in lupta pentru eradicarea coronavirusului. El spera ca aceste teste masive pot fi aplicate la portile stadioanelor si teatrelor. De asemenea, presedintele patronatului britanic , Karan Bilimoria, si-a exprimat un pozitivism neobisnuit si a declarat ca „acest proiect ofera prima lumina adevarata” ca virusul poate fi controlat si va permite focalizarea restrictiilor. El crede ca poate da incredere companiilor.

Cu toate acestea, John Bell, profesor la Universitatea din Oxford si presedinte al grupului guvernamental de aprobare a testelor, a adaugat putina apa in vin, spunand ca va identifica doar majoritatea pozitivelor, cele super contagioase, dar nu toate. El a avertizat si despre pericolul ca oamenii care sunt negativi sa se relaxeze. El a spus ca testarea negativa „inseamna ca nu este probabil sa ai virusul”, dar nu exclude si nu te impiedica sa-l prinzi si ca „trebuie sa mentina in continuare distanta sociala” .