“Medicina dacilor” cu Acad. prof. univ. dr. Ovidiu Bojor. VIDEO

Categories ArticolePosted on

Conform lui Iordanes, Deceneu i-a învățat pe daci filozofia, astronomia, medicina si alte stiinte… Platon relateaza despre un medic trac ale carui cunostiinte rivalizeza cu medicina integratista din zilele noastre…

Foarte multe probe ne dovedesc că strămoșii noștri aveau o cunoaștere avansată în domeniul medicinei. Cât oare s-a păstrat până astăzi? Găsim oare în tradiția populară aceaste cunoștiințe străvechi?

Împreună cu Academicianul Ovidiu Bojor, considerat fondatorul fitoterapiei moderne în România, vom intra pe un tărâm incitant care ni-i va aduce pe strămoșii noștri mai aproape.

Daniel Roxin

2 comments

  1. Adevarul iese la lumina singur sau ajutat de cei alesi! Important este ca incet -incet oamenii incep sa fie preocupati de trecutul nostru. Istoria va iesi la suprafata chiar daca unora nu le place. Sa ne deschidem mintea si sufletele pentru ca va trebui sa contribuim inteligent la restituirea istoriei.

  2. DOMNUL acad. prof. univ. dr. Ovidiu Bojor AR PUTEA SA STUDIEZE (daca nu i s-au fosilizat plantele), ATENT SI-NAINTE DE TOATE, “ZALMOXIANISMUL SI PLANTELE MEDICINALE”, vol. I, II, Timisoara, Ed. Aethicus, 1997,spre a nu se spune ca evita “ordinea cronologica” (nu Iordanes… Deceneu, de pilda, ci Deceneu … Iordanes…)/ “istoriile”…
    I. Carssia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *