Misterul Sfinxului din Carpați – film documentar 2013

Categories DezvăluiriPosted on

Vă recomand un film documentar proaspăt și bine realizat despre Misterul Sfinxului din Carpați. Filmul vă conduce într-o lume misterioasă, magică, prezentându-vă o viziune surprinzătoare, dar susținută cu argumente științifice, despre evenimente pierdute în negura timpului.

Realizatoarea lui, Oana Raluca Ghiocel (stabilită în SUA), a reușit, împreună cu câțiva specialiști americani, să contureze lumea și profilul uman al celor care ar fi putut să fie creatorii Sfinxului din Bucegi. Informațiile inedite pe care le veți afla sunt în măsură să vă schimbe persepectiva pe care ați avut-o până acum asupra a ceea ce noi numim preistorie.

Vă doresc drum bun într-o călătorie care merge până la începutul umanității!…

Daniel Roxin

Prima parte:  http://vimeo.com/65586149

A doua parte: http://vimeo.com/65733612

12 comments

 1. Am urmaric in urma cu ceva timp acest documentar. Adevarat ca m-a surprins aceasta noua viziune ce implica speciile de Homo ce au precedat omul modern… m-a surprins in mod placut, m-au surprins realizatorii prin faptul ca ies din tiparul clasic si nu au problem in a-si expune aceste idei inedite. De asemenea ma bucura in primul rand faptul ca este vorba de o enigma din tara noastra iar aceste informatii, prin formatul lor pot duce in lume si o alta imagine despre Romania, faptul ca putini oameni stiu despre misterele acestei tari. Numai bine, Dacilor!

 2. Din iulie 1956 colind cu regularitate acesti munti, amavut si am multi prieteni printre cabanieri si meteorologi,oameni de munte.Am citit multe materiale documentare despre aceste min unate comori ale Bucegilor.Am constatat in nenumarate randuri ca aceste meleaguri, in special varfurile transmit energie celor ce se incumeta sa le strabata.Sa fie vorba doar de efectul de piramida, sa fie existenta unor civilizatii preistorice.care si-au pus amprenta pe configuratiile unor stanci simbolice, ramane deocamdata un mister ce indeamna la meditatie si permite extrapolari interesante.Mi-au placut cugatarile dela inceputul documentarului.Viitorul ne rezerva surprize uluitoare

 3. Buna seara!
  D-le Roxin, sunt UIMITA si IMPRESIONATA de ceea ce am vazut!
  Pentru ca traim pe un PAMANT EXTREM DE BOGAT, din punc de vedere cultural si religios, suntem VANATI si se incearca STERGEREA DIN MEMORIA ANCESTRALA A ACESTUI POPOR, pentru a putea fi INLOCUITI , probabil, cu un “popor” mai “perfect” (cine stie cu ce corcituri)!
  Oricum, sunt impresionata si in urma vizionarii acestui film sunt si mai HOTARATA sa va sustin in tot ceea ce faceti, impreuna cu colaboratorii dv..
  Sa fie o coincidenta Daniel Roxin versus Daniel Ruzo?
  Hm,:) nu cred in coincidente!
  Succes pe mai departe in ceea ce faceti, apropo, astept cu nerebdare filmele realizate de dv.
  Doamne ajuta!
  Cu respect,
  I.M.

 4. Va asteptam de mai multa vreme cu aceasta realizare…..Pe cand un film despre constructiile ciclopice de pe Ceahlau…..????

 5. A fost un soare ş-un pământ,
  Dar cornul a sunat cântând
  Să fie apă si pământ,
  Şi focul numai pe pământ.

  Şi cornul a sunat din nou
  Să de-a de veste unui ou,
  Să crape-n paie lângă lac,
  Să scoată ciocul lui de dac,
  Să crape, un alt ou.
  . ………………
  Nu este soarta mea, să fiu iobag
  Şi gândul mieu, nu-l scriu pe steag.
  Cuget să râd, să plâng, să cânt,
  Şi să pun steagul sus în vânt,
  Dar soarta e în mâna mea.

  Şi dacă pumnul nu-i zdrobit
  Sau îngropat pe sub pământ,
  Cer doar să tai eu pâinea mea.
  Să-mi car eu piatra de-o fi grea,
  De am greşit ca să cuvânt.

 6. Un documentar exceptional! Teritoriile noastre gem de istorie si de legende dar sunt total ignorate de presupusii specialisti ai nostrii care sunt condusi ce la centru!…
  Multumesc Daniel Roxin pentru efortul pe care il faci! Suntem alaturi de tine!

 7. traiesc de-o viata alaturi de “el”;eu l-am vegheat cu privirea pamanteasca,iar el m-a vegheat cu vesnicia puterii lui tainice.Astept ca in vara asta sa colaboram intr-u implinirea celor ce i-au fost harazite;tot inainte draga Daniel,felicitari si nu te da batut.Cu drag,vali.

 8. Domnule Roxin m am bucurat mult sa vad acest film asa cum m am bucurat sa constat ca exitati .Ultima data v am vazut la CODUL LUI ORESTE si v am urmarit cu multa placere.Pacat ca nu sunt multi oameni ca dv . Sper ca in timp sa vi se alature cat mai multi .Eu va sustin cu sufletul pentru ca doar asta e posibilitatea mea .Va urez muly succes si numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *