România este sub asediu (I): Pământul

Categories DezvăluiriPosted on

un articol de Valentin Roman

 

România este sub asediu! Nu cred că spun vreo noutate cu asta, o simțim cu toții zilnic. Pământul nostru este dorit de mii de ani de străini, de la perșii și romanii antici până la turcii și maghiarii de mai târziu. Valuri peste valuri s-au năpustit peste poporul nostru, popor de oameni sedentari, adânc înrădăcinați în glia în care își odihnesc oasele sute de generații de înaintași.

Acum popoarele nu mai sunt subjugate sau asediate neapărat cu forța, pe calea armelor sau prin izolare comercială, ci mai degrabă prin sărăcirea autohtonilor până la pragul în care ajung să-și vândă pământul pe bani de nimic anumitor străini ce așteaptă ca niște hiene la hotare. Strategiile s-au schimbat, inamicul nu mai este vizibil, nu-l mai știi după nume și nu te mai confrunți cu el pe câmpul de bătălie, unde cel mai destoinic în mânuirea spadei câștiga. Acum banii și informația sunt armele ce asigură victoria.

Țara asta nu avea voie să cunoască criza economică, iar locuitorii ei nu aveau voie să fie săraci. Geme pământul de sub noi de resurse, de la fier până la cele mai rare metale, iar la suprafață codrii și apele abundă. Cu toate astea, suntem în criză. Nu sunt economist, nu mă pricep la finanțe și nu am înțeles nici azi definiția termenului “criză economică”. Știu doar că țara mea nu are voie să fie în criză. Pe de altă parte, dacă ne gândim tocmai la aceste resurse, la localizarea geografică a României, la întreg contextul, atunci lucrurile se limpezesc, iar scenariul se clarifica…

 

 Nu mai vindeți pământul !

 

Unul dintre efectele invocatei crize a fost și este reprezentat de ieftinirea până la absurd a terenurilor agricole, element a cărui gravitate nu cred că este înțeleasă precum ar trebui. Agriculturoul român, oricum deja discriminat pe piața alimentelor prin faptul că accesul îi este restricționat din considerente pe care nu ni le explică nimeni, a ajuns în punctul în care faptul că deține pământ nu reprezintă nimic. Și decide să-l vândă. Cui? Celor ce au așteptat cuminței la graniță și care acum cumpără compact, zeci și sute de hectare în aceeași localitate.

Așadar, nu avem de-a face cu achiziții individuale, acolo, cât să fie pentru un loc de casă, ci de cumpărări masive de pământ. Oare ce face străinul cu pământul ăsta? Agricultură? Greu de crezut, că agricultura pe aici nu este sutinuta și nu e deloc rentabilă, au avut grijă unii s-o distrugă. Străinul care cumpără are bani, nu este nevoit să sape glia pentru a însămânța porumb, el este dispus să țină terenul la păstrare, să aștepte, că dacă azi a vândut nea Vasile, sigur mâine ajunge și nea Ion la sapă de lemn și-i poate cumpăra și lui terenul pe bani de nimic. Aceeași strategie se aplică și în cazul pășunilor și pădurilor.

Pământul mai are și resurse, multe, unele din ele aflate pe aici în cantintati cu multe peste cele disponibile în solul altor țări. E nevoie și de alea, dar nu pentru noi, ci pentru alții, din aceeași categorie a celor ce pândesc momentul oportun pentru a veni cu ofertă de plată. Iar liderii noștri vând sau concesioneaza, de vreo 23 de ani, cam tot ce se poate, fără a se gândi că, în acest ritm, generațiile viitoare de români vor fi văduvițe de șansa de a face din această țară una bogată și respectată în relația cu alte state.

Efectele prezente ale distrugerii agriculturii românești sunt vizibile pentru fiecare dintre noi. În rafturile magazinelor oferta concentrează peste 80% produse străine. Se pare că roșia românească n-are ce caută în compania celei spaniole, de pildă, cu gust fad, arătoasă, dar părând din plastic. Fasolea vine din Egipt, țara care, dintr-o fâșie de pământ fertil care există doar în preajma malurilor Nilului reușește să facă export. Iar exemplele pot continua. Tot un efect prezent este cel al sărăcirii țăranilor și agricultorilor români, a locuitorilor din satele românești care își au vetrele pe unul dintre cele mai fertile soluri din lume. Paradoxal, nu? O fi un întreg plan de distrugere a potențialului nostru agricol? Noi credem deja că da, dar nu strică să mai întrebăm o dată…

Pe termen lung, cu prețurile terenurilor ajunse la un minim îngrijorător, țara va fi cumpărată, bucată cu bucată până într-o zi când românii se vor trezi chiriași în propria lor țara și dependenți de străinii care pozează azi în “investitori”. Nu, nu sunt investitori, sunt coloniști moderni ai lumii, oameni fără de țară și pământ pentru care România este El Dorado, un loc unde autohtonii sunt prea săraci și fără putere pentru a reacționa, iar liderii lor au sufltele vândute demult oricărui alt interes numai celui național nu. Dar despre acești lideri consider că este inutl să discutăm. Atât timp cât ei continuă să conducă destinele țării, asta arată că românii încă nu s-au trezit.

Nu mai vindeți pământul! Voi, cei care aveți terenuri agricole, pășuni, păduri, nu le mai vindeți străinilor! Nu mai acționați în funcție doar de nevoile momentului, ci vedeți imaginea în perspectivă și efectele pe care unele decizii de azi le pot avea asupra copiilor și nepoților voștri.Ei, din pricină unor decizii nerealiste, pot deveni robii, la propriu, ai acelor coloniști moderni, care vin cu bani, cu ignoranță, interesați doar de propria bunăstare, care nu au suflet și care privesc orice individ care nu este de-al lor drept o persoană inferioară.

Nu vă mai vindeți pământurile străinilor. Încercați să le păstrați cât mai mult posibil. Nu le mai puteți apăra cu sabia. Lupta nu se mai da acolo. Sigur că puteți spune că nu-l duc nicăieri. Așa e, nu-l duc însă n-o să-l mai puteți călca și n-o să mai puteți spune că pământul asta “este al vostru”. Degeaba ne batem împotriva regionalizarii. Dacă vor să ne împartă ne vor împarți. Și nu vom putea face nimic, sau mai nimic. Am mai fost despărțiți și tot ne-am reunit. Dacă însă vă veți vinde pământurile atunci o să mai uniți doar o idee, un crez lipsit de conținut. Nu vă mai vindeți pămanturile pentru că nu sunt ale voastre, sunt ale urmașilor voștri. Le-ați luat împrumut de la ei și trebuie să le dați cândva înapoi. Ce-o să mai dați dacă ați vândut pământul și-ați păpat banii ? ” Pamântu nu-i al nost, da noi sântem ai pamântului. Că pamântu ne-o facut oamini, şî pamântu ne-o facut on neam. Cân ne batem gioc de pamânt, ne batem gioc de mama noastă dintăi. Şî de toţ ahăia de l-o muncit şî aparat cu sânje şî sudoare. Şî de oasăle lor care să hodine te miri pe unie. Şî cân îl vindem, ne vindem parinţ şî moş stramoş.”

Cultivați cât puteți, exploatați cât și cum puteți, organizați-vă după modelul obștilor sătești, promovați-vă produsele, luptați cu birocrația, moblizati-vă și spuneți ce vă deranjează, alăturați-vă și altora ce vor să stopeze un fenomen care deja ia amploare și nu cedați presiunilor. Gândiți-vă la cel puțin un singur exemplu, pentru a realiza amploarea acțiunilor acestor coloniști moderni ce ne vânează pământul: recent, niște investitori străini au achizionat aproape 200 de hectare într-o zonă montană a României având ca scop construirea unui întreg orășel. Scopul oficial al investiției: crearea unei stațiuni turistice. Scopul bănuit de noi: crearea unui model de colonie…Dacă ne vindem pământul, curând vom cerși pâinea altora.

52 comments

 1. In mod normal trebuia ca drept de proprietate asupra pamantului de aici sa il aiba doar cei cu cetatenie. Orice alta optiune este antiromaneasca sau imbecila.

 2. Frumos spus,cu suflet si parca cu o durere adanca lasata de catre conducatorii nostrii de 20si ceva de ani incoace.
  Pamantul asta are ceva … de la gustul zarzavaturilor care se deosebeste muuuult fata de ceea ce se importa pana la simtamantul acela de liniste si pace care il ai cand ajungi pe pamanturile astea, parca sta timpul in loc ,sa fie clima,sa fie asezarea geografica…nu stiu dar e o parere impartasita de catre multi care au stat prin strainatate si care stiu sa faca diferenta fiind obisnuiti in ambele locuri.
  S-a dat exemplul cu rosiile,poi rosia aia de casa cu cea din spania nu are nimic in comun daca e sa vb de gust,chiar si rosiile facute in solar la noi(deci neavand timp sa se coaca in intervalul de timp firesc)sunt cu mult mai bune decat cele importate,asta e doar de la pamant…
  Am fost adusi aici,asta e clar,si cu ajutorul politrucilor si vanzatorilor de tara dar miscarea a venit din-afara.
  Poate ca ar trebui sa fim mai aspri,sa ne sacrificam cativa dintre noi pt ca poporul e greu de lamurit si destul de usor de inselat,daca cineva ar lua la pumni un asa zis cumparator de pamant si sa se faca zarva mare poate abea atunci ar intelege taranul ce-l pandeste,statuia aia vestita a lui’ Traian daca s-ar ”impiedica” cineva in ea,ar creea un precedent care s-ar putea sa aibe ecou destul de mult timp.
  Da,suntem inconjurati doar de vecini de ”omenie”,mai avem si vanzatorii nostrii de tara,iar acum incepe usor usor sa apara cei cu bani pe la granite…La vremuri noi se cer oameni noi

 3. In jud Sibiu s-au vindut localitati intregi, cu pasuni, paduri, paraie, teren agricol… TOT!!! au mai ramas doar curtile oamenilor….

 4. Nu ne vindem pamantul,dar haideti sa-l cumparam noi,dacii liberi de la fratii nostrii romanii saraciti!SIMPlU:Deschide un cont bancar,in care noi cei din miscarea DACII-ADEVARURI TULBURATOARE sa donam fiecare cat are(in euro,pentru a nu se devaloriza),o suma de bani care sa-i adunam si sa-i folosim pentru a cumpara noi pamantul de la dacii care au ajuns in situatia de a-l vinde.Eu propun,eu subscriu si voi dona primul o suma de bani in acest demers!Fiecare in zona lui sa indentifice terenuri care sunt spre vanzare(oricum pe bani putini.De exemplu, are un cunoscut de-al meu aproape de CETATEA DEVA,pe o platforma superba si padure de stejari de unde se vede cetatea si se poate observa valea Muresului, cateva hectare de teren ,pe care ar vrea sa le vanda,doar cu 2,5 eu /mp.Haideti sa adunam banii,cumparam terenul si dezvoltam o zona ,o comunitate durabila, pentru dacii liberi.Azi cumparam aici la DEVA langa CETATE,maine in NEAMT,poimaine in TG.JIU si tot asa.Asa devenim noi mai puternici si nu ne mai “cumpara”altii pamanturile.Astept raspuns!

 5. Vad si nu-mi vine sa cred, de ce domnule au ales tara noastra pentru o sacadui.
  Mai sunt si altii care sufera de aceste nedreptati?

 6. au sistrus tara cei de la conducere au vandut tot eu iasi inpusca de hoty nu mai poate omu sasi lucreze pamntu de saracie ce ie in romnia aty dus tara la ruina hotylor

 7. Of,of,of…cand ati iesit utima oara,hai sa zicem… dintre rafturile bibliotecii,in raspantia satului ramanesc..sa vezi acolo durere, cum o vinde si pe masa pe un kil de tuica.Nu ne plac stirilr de la ora cinci,nici manelele, dar acesta e adevarul, asta e poporul care populeza acest tinut.

 8. Deci toata lumea acuza guvernul si e adevarat ca fac ce vor ei darrrr ia ganditiva oleaca de unde pleaca totul:

  Daca romanul ar fi unit in orice problema care apare in tara nu ar mai fi luat de prost si e simplu pentru cei de la guvern sa faca ce vor pt ca ei dau o lege si daca vede ca lumea pune botul o scot si pe a doua iar daca fac cativa gat si dau in judecata ei o schimba dar tot aceasi lege este.Vina e a poporului ca nu e unit si nu mai exista intelegere ca toti vor mai mult si tot mai mult.

 9. Nu vreau sa par gigi contra,dar cine sunt aceia care fac reting la emisiuni de doi bani si la tabloide?Cine consuma asa ceva ca de consumat se consuma, si inca cum

 10. Nu n-e vindem tara ,c-o furam noi
  Nu v-a vindeti pamintul ,ca va punem noi impozite, pe teren pe venit pe oaie pe capra pe vaca pe cal pe pasari.in asa masura incit o sa dati totu gratis ,numai sa scapati de biruri.Nu uitati ca acesti baieti au mai aplicat aceasta metoda in perioada colectivizari

 11. Vina acestui popor e ca a vandut, si aici ma refer la felul in care a vandut Iuda, pt un castig marsav si de o clipa,a ales o viata de slugoi.Daca unu se ridica pt dreptate erau zece in spate care-l tradau.Pentru a putea face fata trebuie sa-L ai de partea ta pe D-zeu. Si asta nu inseamna sa sti sa-ti faci trei cruci sau sa pui busuioc sub perna.. El zice: Despartiti de mine nu puteti face nimic…Eu sunt butucul si voi mladita…

 12. Nu stiu ce tanar roman mai vrea sa lucreze pamantul, mai ales pe cel romanesc. Toti vor la oras unde cuvintele cheie sunt iPhone 5, BMW, Bamboo s.a.m.d.
  Vazusem la stiri o copila dintr un sat ce terminase liceul iar mama-sa o ruga sa stea cu ea acasa sa o ajute cu pamantul ca asta aveau ei…pamant da nici nu aveai cu cine vorbi, fata vroia sa vina la oras la facultate unde probabil o sa trebuiasca sa locuiasca cu alti 6 insi in aceeasi camera timp de patru ani care va fi platita probabil lucrand noptile facand reclama la cine stie ce tigari sau bautura alcoolica in cel mai fericit caz.
  Eu zic ca ne meritam soarta

 13. Valentin, ai dreptate. Doar ca nu e suficient sa spui “nu mai vindeti”, sau “rezistati” si oamenii nevoiasi sa o faca. Pentru ca, te asigur, cei care pot sa-si achite cheltuielile curente (masa, casa, copii…) nu isi vand pamantul; trag cat pot sa-l mai pastreze, sperand la un viitor mai bun, chiar daca ei nu-l vor mai apuca. Initiativele amintite in finalul articolului sunt utile, in principiu, dar ele trebuie sa ajunga (intr-o forma practica si de inteles) la cei care o duc foarte greu, ca acestia sa poata face ceva; deci informatii concrete, cu date de contact, cu persoane care au intreprins ceva si ce rezultate au obtinut. Altfel, raman doar lamentari si comentarii “”talk-show” la televizor, parlamentari si guvernanti care arata cu degetul unul spre celalalt si spre “greaua mostenire” politica pe care ei au primit-o. Sper ca m-am facut inteles: e buna intentia articolului, dar cred ca e prea putin; timpul trece, noi vorbim … iar altii mai cumpara cateva hectare, in acest timp.

 14. @ addaci: Superb ! ceea ce spui si sunt convins ca e adevarat. Scrie si despre acesti pasi marunti, dar fermi, pe care i-ai facut, pentru ca altfel se motiveaza oamenii care citesc, plus ca le vin si idei de adaptare la situatia fiecaruia.
  @ Dumitru Pop: e o idee. Mi-e greu sa spun daca e suficient de buna pentru acest moment al nostru: trebuie nascuta o asociatie cu statut si plan de actiune. Cumperi un pamant, dar el trebuie administrat, protejat (sunt destui care fura recolte si taie paduri, fara sa fie impiedicati si pedepsiti, cel putin deocamdata). Totusi, te felicit pentru idee si cred ca primii pasi pot fi facuti de cei care sunt in apropierea terenurilor in discutie. Eu locuiesc in Ilfov si pana la Deva … Dar cand e de pus umarul, sunt aici. Valentin are datele mele de contact.

 15. Pestele de la cap se impute .
  Schimbatii chapii care ne conduc si atunci putem actiona , pana atunci vorbim degeaba , daca suntem vanduti de capii ce trebuieste a ne conduce .

 16. Pamantul este legatura cu neamul si stramosii nostrii . Pamantul inseamna mai mult decat un simplu teren folosit pentru agricultura , resurse , etc . Pamantul a inghitit sangele inaintasilor nostrii , este puntea catre sufletul neamului . Pamantul este Sfant , pentru ca in pamant zac trupurile care vor Invia . Sa nu uitam spusele inaintasilor nostrii:

  “D-voastra stiti foarte bine ca Pieile Rosii din America de Nord au disparut incetul cu incetul In fata navalirii anglo-saxone. Astazi toata Europa ii deplange si ii regreta pentru ca au fost oameni de treaba, dar se zice: „Ce sa facem, au fost altii mai tari”.
  D-lor ma gandesc cu groaza ca, la un moment dat, Europa va avea sa ne planga si pe noi si pe urmasii nostri. ”

  Suntem intr-un moment de mare cotitura .Este in joc viitorul neamului nostru . Desi am studii superioare si traiesc la oras , sunt platit bine , imi dau seama chiar si acum ca pamantul de la tara al parintilor mei este cea mai scumpa binecuvantare .

 17. Da Daniel. Am iesit la vot,rezultatul constatat (fraudat mai mult sau mai putin) e cel pe care-l vezi si tu: mai multi ministri, mai multi parlamentari, DEGEABA !!!! Si de atatia ani se tot schimba intre ei. SI ?

 18. Hai sa aducem inapoi CASA REGALA la putere!
  Familia regala este inrudita cu toate familiile regale din Europa, deci se pot ajuta intre ei si implicit tara noastra.
  Avem nevoie de REGE, nu de un presedinte alcoolic si un guvern de manelisti si cocalari, fosti borfasi de cartier si scursuri ale societatii, care prin jaf, calomnie, calcand cu nepasare peste “cadavre” a ajuns “mare om politic” si acum ne guverneaza, adica isi umple buzunarele pana la refuz, iar cand is pline comanda alte buzunare mai mari sa mai incapa.
  O solutie ar fi ca acest guvern de pacalici, sa dea o lege prin care se interzice vanzarea terenurilor catre persoane de alta cetatenie decat romana, iar pamantul care a fost deja vandut sa fie trecut inpatrimoniul de stat. Acei “investitori” sa isi primeasca inapoi banii care i-au platit pentru terenul respectiv, sau, daca vor sa mai beneficieze de acel teren agricol, forestier, industrial… sa palteasca taxa de inchiriere catre stat, iar terenul respectiv sa fie trecut oricum in patrimoniul de stat.
  Cei care si-au vandut pamantul catre cetateni straini sa li se opreasca dreptul de a mai achizitiona vreodata un petec de pamant!!!!
  AMIN!

 19. Schalom ,poate ca ,cu aceii oameni te identifici tu ,care zici ca si cum numai aia ar ocupa localitatile din Romania.Ti-am mai spus,ai o gandire de gandac.Te rog eu mult…mutate inapoi in tara in care te-ai nascut sau din neamul din care faci parte.Esti ca diavolul in sine,siret ca sarpele,dar netot si intunecat la minte.Ori tu crezi ca toata lumea confunda binele cu raul…asa cum faci tu…amestecandule.

 20. daca au ajuns unii sa-si vanda copiii cum sa ne asteptam sa-si pastreze pamantul?Din pacate romanul ori e disperat de foame ori e lacom si ticalos;bunul simt si decenta e pe cale de disparitie in Romania.

 21. Valentin,ma bucur ca ai avut succes in comuna din care sunt bunici tai,si probabil ca si cei ce citesc randurile de mai sus,larga majoritate sunt deacord cu tine.Totusi legile europene ne obliga sa cedam din suveranitate,asa ca ne-au impus legea si politica agrara aceasta.Eu unul sper,ca odata ce Romania a intrat in UE,sa se intample ca si cu alipirea Daciei ca provincie,la Imperiul Roman.Aceasta clasa birocratica care conduce astazi Europa v-a cadea cat de curand,sub pumnu de fier al natiunilor care vezi bine ca se revolta.Nici spaniolii nici nemtii nus prea fericiti de aceste legi.Ma refer la oamenii de rand,nu la clasa conducatoare.Si oameni de rand,incep sa inteleaga tot mai bine de ce fel de oameni sunt condusi,asta in ficare tara din UE.Poate ar fi bine sa vorbim candva si de cele 4 forme de guvernare,ca structura politica,si daca exista sau nu a 5 calea(democratia,oligarhia,anarhia si dictatura….a-5-a care?)

 22. Această idee este de reținut și pus în aplicare. Aș adăuga că putem pune la dispoziția celor care vor să muncească pământul, fără toate ”teoriile” sistemului despre cum se face agricultura, tot ce avem la dispoziție momentan (se lucrează la teste practice) ca material de promovare și înțelegere a lucrării pământului în armonie cu natura. Unii dintre voi ați înțeles, este vorba despre permacultură (denumire recent introdusă pentru ceea ce este de fapt agricultura tradițională adusă la nivelul zilelor noastre). Și noi am fost tulburați de ”anormalitatea” a ceea ce am citit și văzut în materiale, dar trecând la experimente am înțeles, că este posibil, ca ce pare normal acum să fie tocmai invers… Pentru început voi face trimiterea la două filme și două cărți: 1.SOLURILE PERMACULTURII http://www.youtube.com/watch?v=63WCx15KPwU ; 2.Sepp Holzer Permacultura montană cu terase http://www.youtube.com/watch?v=6ggFsfVZgEI ; 3.Revoluția unui spic http://www.permacultura.ro/wp-content/uploads/2010/11/Revolutia-unui-spic1.pdf ; 4.Nebunia aratului http://www.fileshare.ro/4263211680008 . P.S. Pentru prietenii noștrii ”ascultătorii” materialele de vor fi șterse de acolo unde le avem acum…munciți degeaba…le vom reîncărca de fiecare dată în și mai multe locuri

 23. Nu va mai obosiț țara e vanduta tocmai de acea care in 1990 sub lozinca NU NE VINDEM TARA,au vandut-o.Iata numele lor FSN,PSD,PNL,PDL,USL,UDMR. Fraților,ați fost păcaliți tocmai de frații vostri romăni.(UDMR-isti nu au naționalitate,sunt în marea familie a comunistilor.ASTA AȚI VOTAT,ASTA AȚI PRIMIT.

 24. Valentin Roman!Gandeste bine si rapid!Daca pornesti pe un drum cu fratii tai dute pana la capat!U.D.D.L.-UNIUNEA DEMOCRATA A DACILOR LIBERI!Deja suntem cateva zeci de mii,mai pune-i la socoteala si pe acei care lupta pentru ROSIA MONTANA!

 25. Dl Pop, eu si cu fratele meu cautam ceva similar. Daca suntem interesati cum va putem contacta? De asemenea puteti sa imi trimiteti si mie un e-mail. Va multumesc.

 26. “Schalom”, ofteaza-te pe la sinedriile poponarilor atunci cand iti vine randul prea rar…
  Dacii nu o vand nici pe ma-sa, nici pe fie-sa, si nici nu folosesc fetele si copiii pe post de wc…
  Aia care fac asa ceva sunt de samanta semita, loaze putrede ramase pe ici si colo pt a zapaci mintile dacilor…
  Suflete mercantile si pline de intuneric, ravniti de milenii la un pamant al luminii…
  Nu va e frica de orbire, cartite imputite, sobolani aducatori de ciuma neagra ca sufletul vostru….

 27. Eu subscriu la ideie ! Ar fi mununat sa infiintam o asociatie a dacilor si sa ne implicam practic pentru aceasta ideie, nu doar sa dam cu gura si sa ne vaicarim pe net !!Ma gandesc sa facem o pagina facebook , de exemplu “Dacii liberi” unde sa tinem contact cei care se pot implica ! ???

 28. Nu ai dreptate deloc !!Sunt foarte multi romani care isi iubesc pamantul ! Desi neamul acesta nu a fost razboinic a reusit sa supravietuiasca si asta se va intampla si de acum inainte , iar soarta o poti schimba daca te implici ! Daca te complaci cu situatia si te lamentezi ca nu sunt muieti pesmetii , o sa mori de foame si de saracie !

 29. Ma bucur din nou ca vad cum oamenii mei din jur vad adevarul pur si nu se lasa ingreunati de povara care cei aflati sub influenta puterii unor hartii si uita ca valorile adevarate sunt cele sufletesti. Ei au dat suflet-ul in schimbul banilor, au faima au de toate, iar revenind la discutia de sus vor sa ne cumpere ce noi avem mai drag, Pamantul nostru stramosesc de care dupa parerea mea nu se pot bucura prea mult caci ceasul lor sa sfarsit, e randul nostru sa ne bucuram de roadele pamantului romanesc lasat de strabunii nostri prin jertfe care pentru mine sunt pretioase in suflet-ul meu indignat de tupeul celor care isi zic conducatori sau guvernanti in umbra. Au servicii secrete si au tupeul sa zica ca le stiu pe toate dar se amagesc singuri, se vor lovii si vor cadea din pricina propriilor greseli sau pacate facute la adresa aproapelui prin minciuna, manipulare sau eu stiu ce. Va iubesc si sunt cu inima mea de oltean pretutindeni acolo unde se vorbeste despre ROMANIA si valorile ei care de altfel nu trebuie sa mai stea mult timp la porci ci la cei care RESPECTA si INTRETIN valorile crestinesti si stramosesti. Cu Dumnezeu Inainte

 30. Românii trebuie să vină cu picioarele pe pământul nostru și nu-
  mai al nostru.Trebuie să ne trezim,suntem pe marginea prăpastiei
  creieată din afară cu sprijinul nemernic al unora din interior
  interesați să se înbogățească sub orce formă.Avem peste 10 mil.
  ha.teren agricol din care 6,5 mil ha arabil de calitate foarte bună și bună cca.70% din care cca.2,0 mil.ha.s-au vândut la pre-
  țuri de nimic,deși e cel mai bun din Europa,stă în mare parte
  neprelucrat.Numai cca.3,5 mil ha.se lucrează astăzi.40%din terenul arabil este nelucrat,de ce? fiincă decoperatvizarea s-a realizat cu aceleași greșeli de împroprietărire din trecut
  adică nu li s-au dat fondul obligatoriu(uneltele agricole ,
  tractoare,etc.)pe care le aveau înainte.Afaceriștii se înbogă-
  țesc enorm din importuri de alimente.Potențialul nostru agri-
  col este de a hrăni peste 80 mil.de oameni.Statul așa cum a greșit,tot așa trebuie să și repare,elaborând legi corecte de
  asociere în agricultură și în orice alt domeniu.Interbelic am
  avut una din cele mai mari Cooperații în agricultură,ramura
  mșteșgrilor etc cu un fond valoric imens administrat de o
  bancă proprie.De ce nu facem acest lucru acum? Irigam 3,5 mil.
  ha.acum abia dacă se irigă câteva sute de mii de ha.Toată ins-
  talația avută în funcțiune a fost lăsată degradării și furtu-
  rilor.Ne uităm ca proștii la cer acum!Acea rețea s-a realizat
  în 40 de ani,din munca a două generații,acum cine o va face și cu ce bani?Din ce mai obținem o plus valoare ca să mai pu-
  tem construi ceva nou? Industia construită cu forțe proprii
  de românași,adusă pe locul 4-5 în Europa,acum unde e?Făceam în țară absolut tot ce aveam nevoie.Unde ne e siderurgiea de pe locul 2 în Europa?Mărirea vitezilor pe căile ferate din
  Europa s-a obținut numai cu șina de cea mai bună calitate făcută în România.Unde sunt toate combinatele din București
  unde lucrau sute de mii de lucrători?Plecați în lume și batjocoriți!?În Pipera,în locul combinatelor,avem peste 50 de mii de funcționari care intorc hârtiile pe toate părțile,etc
  Am devenit o țară săracă,fiindcă toată bogăția noastră, oameni,industii,etc.le-am vândut pe nimic și ne conduc străinii.

 31. S- a rezolvat ! S-au activat ungurii , or sa ia tot Ardealul, prin aceiasi metoda ca in Kososvo! Acum sa demonstram stramosilor ca stim sa pretuim si apram pamantul lasat mostenire!
  Desteapta-te romane!

 32. este trist si dureros ce am citit in acest articol.nu m-am gandit ca fenomenul are asa o amploare,si a lua atitudine pe net nu rezolva problema.la fel nici crearea de fonduri pentru achizitionarea pamanturilor .lucrurile trebuie aduse la cunostinta oamenilor prin soc.civile si ong-uri.LEGEA CARE PERMITE STRAINILOR SA CUMPERE 200ha DE PAMANT ROMANESC TREBUIE DESFIINTATA.nu ma pricep la politica,dar cred ca un partid,un parlamentar,trebuie sa depuna un amendament.adica ,in loc sa asteptam sa na cada in cap drobul de sare ,nu e mai bine sa facem ceva concret si sa mergem drept la tinta?in loc sa ne lamentam sa fim mai pragmatici.

 33. Ar trebui sa cumparam toata tara ,si sa incepem sa cumparam si tot pamantul european…ca sa fim noi stapani lor ,nu ei ai nostrii.

 34. Adevarul este ca de la revolutie traim o perioada de jaf la adresa tarii noastre.Cei care ne conduc din 1989 pana acum inclusiv fac jocul despre care a-ti scris mai sus.trebuie luate masuri de catre noi cei de jos , oamenii de rand , poate o noua renastere a dacilor din noi.

 35. Daca erai ROMANCA nu plecai din tara ; NOI romanii suntem cel mai vechi popor ce avem o scriere cu 1000 de ani inaintea celei SUMERIENE .
  PS Daca nu esti EDUCATA nu mai fa pe desteapta ca nu faci de cat sa demonstrezi contrariul.

 36. Te rog nu confunda MARFA cu AMBALAJUL … aia de care spui tu sunt CETATENI vorbitori de limba romana dar NU SUNT ROMANI sunt RROMI cum sunt si alte minoritati cu pretentia ca sunt autohtoni… si vor
  DEZMEMBRAREA statului romanesc … Numai VENETICII ( in spaniola GRINGO ) vorbitori de romana vor acest lucru …DACII nu vor de cat INVIOLABILITATEA graniteloe ce le-a mai ramas …
  PS Dacii sunt STRAMOSII romanilor ; NU cum spune istoria SPURCATA de azi ca NOI suntem urmasii ROMEI … Istoria se va restabili … incet , incet …

 37. Aceasta atitudine pasiva pe care o afisezi (“Eu zic ca ne meritam soarta” ) nu iti asigura supravietuirea. Daca vrei sa gandesti asa, e dreptul tau, dar te rog nu mai induce ideea de fatalism si altora.

 38. Ceea ce vedem acu este rezultatul a 50 de ani de comunism si de inca 20 de “Capitalism”. Comunismul a fost impus aici de Sovietici si de cozile de topor. Si nu mai generaliza ! Te-ai uitat din curiozitate la Memorialul Durerii ?

 39. Dupa cum a spus si Victor, tara a inceput sa fie vanduta din 1990, in special agricultura, cu ordine de afara, iar ca idee, de cat pamant a fost vandut, cred ca mai mult de jumatate, asa ca trebuie luate masuri cu orice pret, asta inseamna chiar si o noua revolutie si judecati toti cei care au vandut sau au furat de la oameni de rand, sunt sigur ca se va trezi si leul care acum doarme, dar cat de curand il vor trezi si o sa aiba soarta grofilor cei care vor cadea in mainile oamenilor infuriati

 40. f interesant……nu ar fi rau……mai ales i-mi denota o incredere oarecum si o tragere de inima ptr ca sunteti dacii adevaruri tulburatoare,,,,,ca eu citesc mult ceea ce scrieti…..visez si iubesc tara mea cu mai mult foc si dor.va salut si multa sanatate si putere de munca.

 41. In ultimii ani am cumparat mult pamant in afara de cel mostenit, nici nu stiu de ce dar am un singunr gand in cap “pamant” vreau cat mai mult pamant si desi nu ma folosesc de el voi continua cumpararea de pamant, nevasta mea ma vede ahtiat de acest lucru si rade de mine, ma intreaba mereu de ce imi doresc atat de mult pamant iar eu ii raspund in mod invariabil ca va fi viitorul nostru, si ma intreaba cum? “Cum va fi viitorul nostru , cum il vom muncii daca tu cheltuiesti economiile noastre pe pamant”? Iar eu ridic din umeri pentru ca nu stiu, dar stiu ca pamantul e important, ma face sa plang, ma face sa rad, ma linistete. Fara pamant nu ne putem uita la cer si daca nu ne putem uita, nu vedem nimic. Iubiti pamantul, iubiti cerul, iubiti pacea, iubiti pamantul pentru ca e unicul lucru din lume care da fara sa ceara nimic, nimic in afara de iubire si respect. Cu stima

 42. Felicitari pt. articole. Tot respectul. Eu din pacate a trebuit sa parasesc Romania, cu toate ca intai m-am zbatut din tot sufletul sa nu plec.Cu f.multi ani in urma (inainte de a pleca din tara), locuiam in centrul unui minunat oras si totusi am vandut apartamentul pt. a ne stabili la tara (casa mare, curte, teren agricol).Rezultatul… a trebuit sa las totul in urma.Oare de ce……?

 43. Strainii au cumparat fabricile si uzinele si le-au daramat, ducand la ei fierul. Cine-ar fi crezut?!

  Cu cat se vinde un hectar de pamant arabil de foarte buna calitate? Va spun eu: cel mult o mie-doua de euro.
  Ce inseamna banii acestia pentru unul care sta cu casa pe nisip si cu fundul pe petrol? Nimic. Dar cu pamantul roditor sapata de pe un hectar si dus la el in tara isi poate face o gradina de 1-2 hectare.
  Iar noi vom ramane cu gropi. Mai multe spun in cartile de la site-ul:
  http://www.editurajunimea.ro/singleauhtor/?key=Constantin+Munteanu

 44. http://www.youtube.com/watch?v=lM0dpDhexVE

  Ingrozita de ceea ce se intampla in Romania am realizat acest video… impreuna cu un italian, scarbit si el, de ce sunt in stare sa faca conationalii lui in tara noastra, dar si politicii nostri…

  Daca cineva dintre voi, cunoaste cum se poate face, chiar si din punct de vedere legal sau nu, vreo modaliatte prin care putem oprii vanzarea tarii noastre va rog sa ma contactati ([email protected] sau [email protected])

  trebuie neaparat sa facem ceva
  inainte sa fie prea tarziu pentru tara noastra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *