Scolile din Romania raman inchise, scoala online prelungita pana la sarbatorile de iarna

Categories StiriPosted on

Elevii vor participa la cursuri in format online pana pe 22 decembrie, potrivit unei decizii a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) emisa pe 7 decembrie.

Decizia a fost luata la cererea Ministerului Educatiei si este motivata de situatia epidemiologica si de presiunea asupra sistemului de sanatate.

Scolile din toate localitatile au trecut la scoala online pe 9 noiembrie, deoarece tara a introdus noi restrictii pentru a preveni raspandirea Covid-19. Masura a fost valabila 30 de zile. S-a aplicat unitatilor de invatamant de la cresa la preuniversitar.

Ministerul Educatiei a anuntat in urma cu doua saptamani ca va decide modul in care se tin cursurile in functie de evolutia pandemiei.

Klaus Iohannis a sustinut ca mersul la scoala ar creste riscul de infectare cu noul coronavirus, deoarece elevii ar putea duce virusul la scoala sau il pot transporta de la scoala acasa. El a mai spus ca mai multe state UE nu mai vor sa redeschida scolile, in timp ce in alte tari situatia este in curs de evaluare.

La 8 decembrie, au fost raportate in Romania 524.675 de cazuri de coronavirus (COVID-19). Raspandirea virusului a avut o evolutie relativ lenta in luna martie, cea mai mare crestere zilnica fiind raportata pe 18 noiembrie. Cu toate acestea, avand in vedere ca numarul de cazuri de coronavirus a avut un impact grav asupra Spaniei si Italiei, autoritatile romane au reactionat prompt. Drept urmare, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a decretat un regim de urgenta, incepand cu 16 martie. Incepand cu 17 mai, regimul de urgenta a fost inlocuit cu o stare de alerta.

Aproximativ 60-70% din populatia Romaniei ar putea fi vaccinata in primele sase luni dupa ce vaccinul va fi disponibil in tara, stabilind terenul pentru a pune capat pandemiei, a declarat Valeriu Gheorghita , seful campaniei de vaccinare care a dezvaluit vaccinarea Sars-CoV-2 strategie vineri, 4 decembrie.

Pentru a-si atinge scopul si obiectivele, vaccinarea impotriva COVID-19 in Romania va fi gratuita si voluntara si va urma mai multe etape, tinand seama de grupurile prioritare.

Ministerele Sanatatii, Apararii si Internelor vor implementa strategia cu sprijinul Serviciului special de telecomunicatii (STS).

In prima etapa, angajatii din domeniul sanatatii si toti cei in contact cu pacientii vor fi vaccinati, urmat in a doua etapa de asa-numitele grupuri de risc, si anume populatia care este susceptibila sa dezvolte forme severe de COVID-19 din cauza varstei sau a tratamentului medical. conditie. In a treia etapa, populatia generala va fi vaccinata.

Lasă un răspuns