Sfaturi utile pentru a renunta la o relatie de cuplu toxica

Categories Timp liberPosted on

 Unele studii stiintifice au aratat ca a fi indragostit activeaza aceleasi zone ale creierului ca fiind dependent de cocaina. Scanarile cerebrale ale celor indragostiti si ale persoanelor care se confrunta cu dependenta de cocaina prezinta o activitate crescuta in centrele de placere ale creierului in special centrele de dopamina si scaderea activitatii in lobul frontal, care este zona responsabila de cognitie.

Acest lucru inseamna ca, in timp ce indragosteala ne poate face sa ne simtim bine, aceasta ne poate afecta profund judecata. Din acest motiv, iubirea poate fi uneori comparata cu o dependenta. In dragoste, la fel ca dependenta, pot exista efecte secundare negative, cum ar fi abuzul atat fizic cat si mental. Dar, in ciuda tuturor acestor circumstante proaste, poate fi totusi dificil sa gestionezi atractia romantica si sentimentele de dragoste.

Daca va simtiti prins intr-o relatie pe care o cunoasteti ca nu este sanatoasa, luati in considerare aceste sfaturi pentru a va imbunatati situatia.

Recunoasteti problema

Constientizarea este primul pas. Educati-va sau luati in considerare sa vorbiti cu un terapeut sau consilier despre ceea ce constituie o relatie nesanatoasa. Aruncati o privire atenta si obiectiva asupra relatiei voastre si fiti sinceri cu voi insiva. Indiferent cum ti-ai cunoscut partenerul, chiar si pe un site de dating ca https://123matrimoniale.ro/, problemele sunt inevitabile. Pune-ti aceste intrebari:

·       Aceasta relatie imi serveste pentru binele cel mai inalt?

·       Aceasta relatie afecteaza negativ alte domenii ale vietii mele?

·       Aceasta relatie este in detrimentul stimei mele de sine?

Daca ati raspuns da la oricare dintre aceste intrebari, luati in considerare sa incheiati sau sa vorbiti cu un profesionist despre relatie.

Permiteti-va sa simtiti

De obicei, nu este usor. Poate fi dureros sa inchei o relatie, chiar daca relatia nu-ti serveste pentru binele cel mai inalt. Onorati orice sentimente de durere pe care le-ati putea avea si permiteti-va sa simtiti acele emotii, mai degraba decat sa incercati sa le suprimati. Acceptati durerea ca parte a experientei si permiteti-va timpul de care aveti nevoie pentru a va vindeca.

Invatati lectia

Multi oameni care trec printr-o relatie toxica simt vinovatie sau rusine, deoarece percep timpul petrecut in relatie ca un esec. Cu toate acestea, fiecare persoana care vine in viata noastra ne poate invata ceva. In loc sa te uiti la relatia ta ca timp pierdut, incearca sa gasesti lectia in ea. Ce te-a invatat aceasta persoana?

Cum te-ai schimbat ca persoana si cum ai putea face lucrurile diferit data viitoare? In viata, lectiile pot fi adesea repetate pana cand sunt invatate. Cautati lectia din aceasta relatie de matrimoniale si este posibil sa fiti mai putin probabil sa transportati aceeasi lectie in urmatoarea relatie.

Creati separarea

Poate fi greu sa te distantezi de cineva cu care obisnuiai sa petreci atat de mult timp, dar de obicei este necesar daca vrei sa treci la o alta relatie. Acest lucru nu inseamna ca nu puteti mentine o prietenie cu fostul dvs., dar este de obicei cel mai bine sa acordati ceva timp pentru ca ambele parti sa se vindece inainte de a incerca sa petreceti timp impreuna ca prieteni.

Compuneti o scrisoare catre fostul dvs.

Luati in considerare sa va scrieti toate sentimentele intr-o scrisoare, chiar daca nu aveti intentia de a o trimite. Puteti alege sa dati aceasta scrisoare fostului dvs. partener sau sa o distrugeti cand ati terminat. Ideea scrisorii este de a va permite sa va eliberati sentimentele. Scrierea sau jurnalul va poate ajuta sa reflectati asupra relatiei in ansamblu, oferindu-va in acelasi timp o modalitate de a va continua sanatatea mentala si emotionala. Acest exercitiu este unul terapeutic si va poate ajuta sa depasiti mult mai repede acest moment delicat.