Svastica hitleristă își are originea în Carpați. Vechimea? – 7.000 de ani. FOTO și VIDEO

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

 
Istoria, așa cum o cunoaștem noi, reprezintă doar ceea ce puternicii vremii au considerat că trebuie să ajungă la publicul larg. Dincolo de varianta oficială, adevărul unor evenimente ni se dezvăluie așa cum, adeseori, nici nu ne imaginăm că a fost.
 
În ecuația celui de Al Doilea Război Mondial, preocupările oculte ale dictatorului german au avut un rol semnificativ. Partidul nazist al lui Hitler s-a născut dintr-o organizație finanțată de Societatea secretă Tule, o organizație ocultă ce și-a luat numele după un tărâm mitologic necunoscut, din nordul îndepărtat…
 
Fascinat de parapsihologie și ocultism, Hitler a dus bătăliile celui de-al doilea Război Mondial, în mod deliberat, și pe teritoriul magicului. Alegerea simbolului svasticii ca amprentă a acțiunilor sale a fost, prin urmare, o decizie bine cântărită. Cu toate acestea, nu i-a putut aduce victoria finală…
 
Simbol solar antic, creator, eminamente pozitiv, svastica nu avea ce să caute pe uniformele și drapelele unor forțe ale distrugerii. Și poate tocmai de aceea Hitler nu a învins!!!  
 
Svastica este și astăzi omniprezentă în Asia, în mijlocul unor culturi unde, de mii de ani, ea este folosită pentru a simboliza sacrul, eternitatea, prosperitatea, pacea sau nororcul.

Budhismul, jainismul sau hinduismul îi acordă un loc special.
 
Svastica a început să atragă atenția europenilor la sfârșitul secolului al XIX-lea, prin descoperirile arheologice ale lui Heinrich Schlimann, cel care a găsit simbolul în situl anticei cetăți Troia. Specialiștii vremii au ajuns la concluzia că svastica a fost un simbol specific indo-european. Ulterior, descoperirea simbolului svasticii printre motivele hitite și ale vechiului Iran au părut să confirme teoria.

Descoperirile din ultima parte a secolului XX completează însă ceea ce se știa până acum și dau o altă perspectivă asupra istoriei svasticii pentru că cea mai veche localizare fizică a acesteia o găsim în cultura Cucuteni, pe vase ceramice cu o vechime de peste 7.000 de ani.

În acest context, putem așeaza încă o cărămidă la temelia tezei care spune că spațiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe. Dacă în acest spațiu găsim cele mai vechi dovezi materiale ale existenței svasticii, iar pe restul continentelor o găsim cu mii de ani mai târziu, înseamnă că populațiile antice au dus-o în cele patru zări CHIAR DE AICI.
 
Fără nicio îndoială, istoria svasticii este fabuloasă și veți putea afla multe lucruri inedite despre ea urmărind emisiunea Adevăruri tulburătoare pe care o realizez în această seară pe Nașul Tv, de la ora 22:00 (și în reluare, sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), o emisiune în care voi aborda pe larg acest subiect împreună cu Prof. Univ. Dr. Virgiliu Copaci și Prof. Dr. Mihai Popescu.

Daniel Roxin

Emisiunea poate fi urmărită pe toate rețelele de cablu și pe internet, aici:http://live.nasul.tv/

P.S. Vizitează siteul Asociației Geto-Dacii pentru a vedea proiectele extraordinare pe care ți le propunem în acest an! Rescriem împreună istoria!

www.geto-dacii.ro

 

 

 

Lasă un răspuns