Vom lansa în curând varianta în limba engleză a siteului www.romania-redescoperita.ro, o “poartă de intrare în România” pentru străini. Vrei să colaborezi la acest proiect?

Categories ArticolePosted on

Joi seara, 13 februarie, am lansat siteul www.romania-redescoperita.ro, un proiect care a adunat în trei zile și jumătate peste 40.000 de vizitatori (fără să plătim publicitate), un lucru extraordinar pentru un site abia născut.

La sugestia câtorva prieteni de pe online, am decis să lansăm până la mijlocul lunii martie 2014 și un proiect în limba engleză, cu aceleași obiective – descoperirea frumuseților României, a tradițiilor și istoriei noastre, a oamenilor speciali care trăiesc în această țară.

 

La fel ca și proiectul în limba română, dorim ca noul site (al cărui nume în engleză o să-l anunțăm în curând) să fie și o poartă de intrare în România pentru pe străini, care să îi ajute să ne cunoască așa cum suntem și nu cum sunt intoxicați de propria lor presă.

 

Am primit nenumărate semnale de la românii din afara țării care căutau argumente capabile să-i convingă pe colegii și prietenii lor din țările de reședință că România nu este țara țiganilor, că nu suntem un popor de mâna a doua.

 

Cred că acest proiect poate să ajute foarte mult la transformarea percepției celor din afară despre noi și țara noastră. Realizând un astfel de site în limba engleză în care să fie prezentate frumusețile acestei țări, geniile românești care au influențat lumea la nivel global, tradițiile extraordinare și istoria adevărată a acestui popor, le vom oferi românilor din afara țării un suport eficient, cu argumente solide și probe clare, care va putea fi folosit de ei pentru a tranforma în bine imaginea pe care străinii o au despre România.

 

Ca un astfel de proiect să funcționeze avem nevoie de sprijinul celor care pot face traduceri foarte bune din limba română în limba engleză. Așadar, dacă cunoști foarte bine atât limba română, cât și limba engleză și ești dispus să participi voluntar la această acțiune, trimite un mesaj la adresa [email protected] sau pe pagina mea de facebook: https://www.facebook.com/daniel.roxin.

 

Conceptul va fi același ca la siteul http://romania-redescoperita.ro/ , pe care îți recomandăm să îl vizitezi.

Mulțumim!

Daniel Roxin

Lasă un răspuns