Traditii pe care doar romanii le inteleg

Categories CulturaPosted on

Romania este unadintre acele tari care are traditii minunate, traditii pe care inca si le maipastreaza, chiar daca nu la acelasi nivel ca acum cativa zeci de ani. Insa,lucrurile frumoase care au fost transmise din generatie in generatie suntabsolut extraordinare.

Chiar sistrainii ne apreciaza aceste traditii si sunt foarte curiosi sa afle cat maimulte despre ele. Nu degeaba turismul s-a dezvoltat atat de mult in ultimiiani. Exista o multime de lucruri pe care romanii le fac sau le promoveaza.Unele sunt chiar de neinteles, insa pentru noi, romanii, au cu siguranta oinsemnatate aparte, insemnatate care ne umple sufletul si care ne face sa vedemviata cu alti ochi.

Fetele isiviseaza viitorul sot de Boboteaza

Se spune ca inseara dinaintea Bobotezei, fetele care isi doresc sa se marite isi pot aflaviitorul sot. Acestea trebuie sa mearga la preot pentru a lua o crenguta debusuioc, crenguta pe care mai apoi trebuie sa o puna sub perna. Astfel, in aceanoapte isi vor vedea in vis viitorul sot sau vor afla numele sau. De asemenea,aceasta traditie se pastreaza si de sarbatoarea sanzienelor, noapte in care seaplica exact aceeasi procedura. Adevarat sau nu, merita cu siguranta incercat.La urma urmei, trebuie sa crezi pentru ca visul sa devina realitate.

Dragobetele estesarbatoare dragostei

Dragobetele sesarbatoreste in Romania pe data de 24 februarie. Aceasta sarbatoare este unadedicata, iubirii, un fel de Valentine’s day romanesc. Traditia romaneascaspune ca Dragobetele este un tanar chips care protejeaza iubitii. Totodata,aceasta zi incheie sezonul rece si vesteste venirea Primaverii, trezirea laviata a naturii dar si a omului care isi poate indeplini toate dorintele sivisele in acest nou an. Pasarile isi gasesc partenerul si astfel se aseaza lacuibul lor, lucru pe care trebuie sa il faca si oamenii care sunt singuri siisi doresc o familie frumoasa si armonioasa. Acesta este inceputul povestilorde iubire, povesti ce vor dainui vesnic.

Martisorul – Osarbatoare a venirii Primaverii

Pe data de 1Martie, fetele si femeile primesc de la barbati, martisoare. Martisoarele suntsi ele vestitoarele primaverii, a inceputului vremii frumoase si a noilorexperiente care iti vor implini viata. Cu siguranta aceasta este o traditieminunata, cu atat mai mult cu cat aduce bucurie in viata fetelor tinere dar sia femeilor mature. Martisorul traditional este realizat manual, insa in prezentacesta poate fi realizat si din aur sau tot felul de accesorii care mai de caremai interesante si mai atractive. Martisorul este un simbol reprezentat de unsnur in culorile alb si rosu atasat la o bijuterie sau un ornament realizatmanual.

Mucenicii – Osarbatoare crestina

Aceastasarbatoare are loc pe data de 9 martie. In aceasta zi, in regiunile sudice dinRomania se obinsuieste sa sa manance un fel de paine dulce, care arata ca uncolac. Aluatul este format ca semnul infinit sau numarul 8. De curand, aceastazi a devenit si o zi de sarbatorire a barbatului, ziua precendand 8 Martie,ziua femeii.