Tratamentul afectiunilor sistemului circulator

Categories SanatatePosted on

Hemiplegie

Aceasta consta in dificultatea controlarii unei jumatati a corpului, ce este cauzata de tromboza la nivel cerebral.

In cazul in care partea stinga a corpului este cea are o semipareza se va mentine palma dreapta in dreptul partii drepte a capului, in partea superioara a capului, la o distanta de 10 centimetri fata de cap. Palma care tine de partea ce nu poate fi controlata, acest caz stinga, va fi pur si simplu departata la o distanta de 30-40 de centimetri fata de partea stinga a corpului.

Daca partea dreapta a corpului este cea care are semipareza, atunci se vor mentine invers palmele: palma stinga in dreptul partii stingi a capului, in partea superioara a capului, la o distanta de 10 centimetri fata de cap. Palma dreapta va fi pur si simplu departata la o distanta de 30-40 de centimteri fata de partea dreapta a corpului.

Palmele se vor mentine in acest fel deoarece partea dreapta a creierului este cea care controleaza partea stinga a corpului, iar partea stinga a creierului controleaza partea dreapta a corpului. In cazul in care partea stinga a corpului are semipareza, cauza este tromboza aparuta la nivelul partii drepte a creierului. In mod similar, daca partea dreapta a corpului este cea afectata, cauza se va afla la nivelul partii stingi a creierului. Mentinind palmele in modalitatea indicata se vor activa celulele vaselor de singe de la nivelul creierului, indepartind in timp tromboza, ceea ce permite recuperarea partii afectate a corpului.

Jumatate de corp este cald, jumatate rece

Solutia consta in echilibrarea energetica a celor doua parti. In acest scop se vor mentine palmele in dreptul partilor laterale ale pieptului, palma care corespunde partii mai calde a corpului se va mentine mai aproape de corp, in timp ce palma ce corespunde partii mai reci a corpului se va mentine mai departe de corp.

Inflamatia aortei

Atunci cind apare inflamarea aortei se constata faptul ca pulsul este foarte slab, uneori neputind fi perceput. Pentru a trata aceasta afectiune se va mentine palma dreapta in fata pieptului, la o distanta de 10 centimetri, palma stinga va fi mentinuta la o distanta mai mare de corp (30 de centimetri), virfurile degetelor fiind indreptate in jos.

Un aspect foarte important legat de tratamentul acestei afectiuni consta in faptul ca este posibil ca pe durata tratamentului sa apara febra foarte mare (41 de grade). Acest lucru se intimpla pentru ca inflamarea aortei a dus la acumularea unei mari cantitati de energie, iar descarcarea acestei energii poate da diverse manifestari, cum ar fi febra mare. Daca temperatura incepe sa creasca este neaparat necesar sa se foloseasca antitermice pentru a scadea temperatura. Uneori acestea nu-si fac efectul si trebuie insistat pina cind se obtin rezultate.

Vasculita

Pentru tratarea vasculitei este necesara cresterea energiei din atriul sting. Se va mentine palma dreapta indreptata catre inima, la o distanta de 10-20 de centimetri), iar palma stinga va fi tinuta in dreptul piciorului, la o distanta de 30-40 de centimetri fata de acesta.

Flebita

Pentru a trata flebita este necesara cresterea energiei din atriul drept. In acest scop se va mentine palma dreapta in dreptul piciorului, la o distanta de 10-20 de centimetri fata de acesta, iar palma stinga va fi indreptata spre inima, la o distanta de 30-40 de centimetri fata de corp.

Aceasta modalitate de mentinere a palmelor mai poate trata senzatia de greutate ce apare in picioare dupa strabaterea unei distante mai mari pe jos sau pentru cei care depun efort fizic intens. Se vor mentine palmele in modalitatea descrisa timp de 3 minute, zilnic.