Tupeu maxim: O deputată din Ungaria ceartă judecătorii din Covasna că nu vorbesc în ungurește în timpul proceselor!!! Video

Categories DezvăluiriPosted on


Un video postat pe Youtube o arată pe Krisztina Morvai, europarlamentar ungar ales pe lista neo-fasciștilor de la Jobbik, certându-i pe angajații Tribunalului Covasna pentru faptul că nu vorbesc limba maghiară și nu au pliante în limba maghiară, ne infomează jurnalistul Dan Tanasă.

„Cu toții trebuie să cunoască limba pe care o vorbesc locuitorii acestor teritorii iar în această localitate maghiarii au o pondere de 70-80%”, le striga europarlamentarul Krisztina Morvai angajaților Tribunalului Covasna potrivit traducerii în limba română a filmului postat pe internet în urmă cu câteva zile. Autorii postării susțin că acest film a fost realizat în primăvara anului 2016 și că va fi adus în atenția instituțiilor europene „cu scopul de a prezenta in mod real adevarul despre situatia juridica si sociala ale maghiarilor din Transilvania, contrara situatiei idilice prezentata de Romania in fata tarilor europene”.

Morvai, care susține că are acceptul conducerii Tribunalului Covasna pentru a filma în instituție, se arată deranjată de faptul că toate informațiile din incinta Tribunalului Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe sunt doar în lima română.

Comportându-se de parcă amiralul fascist Horthy Miklos ar fi încă la putere în Ardealul de Nord, Krisztina Morvai urlă la angajații Tribunalului Covasna afirmând, în mod mincinos, că ar exista o legislație care îi obligă să vorbească în limba maghiară și să pună la dispoziția cetățenilor formulare în limba maghiară. Evident, Morvai, intrată în Parlamentul European pe lista neo-fasciștilor de la Jobbik, nu are nicio problemă să mintă, legislația românească în domeniul utilizării limbii materne în instituțiile publice fiind cât se poate de clară (detaliiaici). Krisztina Morvai are norocul să întâlnească chiar și o doamnă în vârstă care nu cunoaște limba oficială de stat a țării în care susține că s-a născut.

Gestul acestei doamne este inacceptabil. Un cetățean ungar își permite să intre într-o instituție publică a statului român pentru a-i certa pe angajații acestei instituții pentru că nu vorbesc limba maghiară sau pentru că nu pun la dispoziția cetățenilor formulare tipizate în limba maghiară. Solicit public Ministerului Afacerilor Externe să o declare persona non grata pe această doamnă.

Sursa: Dan Tanasă

Nota noastră: Cu alte cuvinte, după mintea acestei agitatoare extremiste, nu ungurii ar trebui să cunoască limba statului în care trăiesc, ci autoritățile române ar trebui să învețe limba minorității maghiare. Câtă mizerie umană, câtă intoleranță! Unii nu au învățat nimic din istorie și nici nu vor să o facă. Au rămas cu mentalitatea de prădători veniți din stepele Asiei…

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

7 comments

 1. Cıta nesimtire. Cıta aroganta . Tipic neonazista-imperialista . Sa ai un asemenea comportament ıntr-un stat suveran de drept.
  Sa-i acordam ıntr-un timp record statutul de persoana nongrata. Ca oricum e degradata . ?

 2. Din nou rog tuturor Romanilor din Covasna si Harghita (zone de ocupatie) sa faca totul necesar ca sa aplice pentru permis the port arma si sa mearga la poligon pentru instruire ca va veni o vreme cand acesti extremisti nu mai vor fi multumiti ca sa haiduiasca pe romani ci vor recurge la acte de brutalitate.

  Ghid practic: Cum sa obtii permisul de port-arma pentru autoaparare
  http://www.sebastianbargau.ro/2010/03/31/ghid-practic-cum-sa-obtii-permisul-de-port-arma-pentru-autoaparare/

  http://www.arme-poligon.ro/permis-port-arma.html

 3. In tribunalele din TaraGalilor se vorbeste engleza sau welsh?
  In tribunalele din Tara Bascilor se vorbeste basca sau franceza?
  In tribunalele din Alsacia se vorbeste germana sau franceea?

 4. Foarte Tare ! Pertinenta si la obiect. Are 100% dreptate Morvai ! Si apropo ea nu se refera la reglementarile legislatiei romanesti ci la cele comunitare EU !
  Daca va trebuit integrare EU si NATO , si va place SA slujiti si SA lingeti ! Atunci SA va si asumati ……!

 5. Bah, vitelule, vorbeste cu politrucii si nu-i lua la rasfet pe urmasii Dacilor! Oricum ești un tampit dedicat, romanii aveau de ales intre doua rele si âu optat pentru cel mai mic, evident ca cel mare era russia.

 6. Parașută aroganta!
  Merita pălmuită in public.
  Sa certe pe cine vrea ea, dar la ea in Ungaria, nu in România. Nesimțita plină de tupeu.
  Fraților, trebuie sa fim vigilenți cu serpii ăștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *