Un lingvist din Maramureş aruncă în aer tot ce ai învăţat la istorie: “Limba română străveche este de fapt la originea tuturor limbilor europene”

Categories DezvăluiriPosted on

Un cercetător din Maramureş spune că poate dovedi faptul că limba română străveche este de fapt la originea tuturor limbilor europene. George Cadar are 57 de ani şi este licenţiat în istorie antică, membru al Asociaţiei Române de Studii Semiotice şi al Societăţii Internaţionale de Ştiinţe Semiotice şi este autorul a mai multe cărţi de semiotică şi studii de specialitate. Cercetătorul este convins că limba română este urmaşa unei aşa-numite „limbi bătrâne”.

Afirmaţiile băimăreanului contrazic flagrant tot ceea ce ai învăţat la şcoală din cărţile de istorie, dar băimăreanul susţine că are documente care pot proba tot ce spune. Acesta a publicat, de curând, studiul „Origini. Sfânta limbă bătrână a zimbri-geţilor”, iar în prezent lucrează la o altă carte, „Vlahii. Alahva” care conţine 12 dicţionare în care sunt traduse în „limba bătrână” cuvinte din tot atâtea alte limbi europene, pentru a demonstra că acestea îşi au originea în ea.

Acesta va participa în perioada 16-20 septembrie la Sofia la cel de-al XII-lea Congres al Societăţii Internaţionale de Studii Semiotice, alături de specialişti din 130 de ţări. Acolo va încerca să-şi demonstreze teoriile.

„La Sofia voi încerca să fac o aplicaţie practică să demonstrez invitaţilor o primă decriptare a unui înscris în etruscă, lucru care nu s-a mai întâmplat, tocmai pentru a dovedi că dacă se cunoaşte pronunţia limbii noastre bătrâne se poate realiza descifrarea unui asemenea text etrusc”, spune George Cadar.

„Ce-o să supun eu acolo atenţiei, decriptarea «Stelei funerare din Lemnos» care nu a mai fost niciodată făcută şi care a fost descoperită pe teritoriul grecesc şi decriptarea textului în tracă de pe inelul de la Ezerovo, decoperit în 1912”, mai spune Cadar.

Lingvistul susţine că este o încercare provocatoare pentru el. În opinia lui, până acum nu s-a încercat o descifrare a limbii etrusce tocmai pentru că nu se cunoştea pronunţia la momentul scrierii pe artefact. George Cadar are în spate aproape 40 de ani de studii, dar spune că se bazează foarte mult şi pe cercetările făcute de Nicolae Densuşianu.

Mai multe despre „traducerea” care va fi o premieră mondială nu vrea să dezvăluie, dar spune că va reveni cu explicaţii amănunţite după ce se va întoarce de la Sofia.

Sursa: http://www.voceatransilvaniei.ro/un-lingvist-din-maramures-arunca-aer-tot-ce-ai-invatat-la-istorie/

5 comments

 1. Se adauga altora care au spus ca limba noastra nu este rezultatul niciunei romanizari, sa-i uram Succes!

  Asteptam ca TOTI istoricii si lingvistii se se repozitioneze conform adevarului istoric si sa oficializeze – in istorii si manuale – ca Neamul nostru nu a fost romanizat NICIODATA, conform dovezilor si traditiei, iar limba noastra este cea lasata cu limba de moarte de Geto-Daci! Noi nu vrem razboi, este motivul pentru care li se cere se repare nedreptatea acum, in al doisprezecelea ceas. Poate fiindca nu vrem sa vedem zugravita pe chipurile lor groaza ca in fata nu mai au “dacisti”.

 2. Doamne ajuta! Asteptam cu interes noutatile!
  @Dabija
  Cred ca se poate adauga Dicţionarului etimologic al limbii române pe baza cercetărilor de indo-europenistică.a lui Mihai Vinereanu, dictionar ce .se înscrie în seria lucrărilor lexico-grafice etimologice, de largă erudiţie, în care se încearcă, printre altele, o reconstituire a compatibilităţilor sistemelor fonologice din grupul mare al limbilor celto-ilirico-tracice. Interpretările personale, cu argumente şi contraargumente, l-au condus pe autor (Vinereanu) la concluzii novatoare,legate de originea limbii române şi plasarea ei într-un context lingvistic mai clar conturat în familia limbilor indo-europene. Mai pe sleau, Vinereanu demonstreaza ca mare parte din cuvintele pe care DEX-ul le atribuie ca fiind provenite de aiurea,, au de fapt radacini autohtone, traco-geto-dace!
  Ar fi intereseanta o emisiune cu acesti doi titani lingvisti .

 3. emotionant ma trec fiorii pe sira spinarii! cu acest pas noi vom fi o comoara vie in Europa, Dumnezeu sa ii pazeasca viata domnului George Cadar sa nu aiba accident de masina. Sunt foarte bucuros daca aceasta demonstratie v a reusi si v a fi recunoscuta international atunci si ungurii si altii vor fi foarte fericiti pentru noi pt limba si istoria noastra, francezii vor fi si eifericiti ca limba lor este mai noua decit limba romina (limba vorbita de tigani),englezii cu toti celtii lor se vor bucura , germanii, grecii…Dumnezeu sa ne binecuvinteze!

 4. “aproape 40 de ani de studii”… Domnule Cadar: SARUTMINA din partea mea! Studiul Dvs. ar trebui introdus OBLIGATORIU in manualele noastre de istorie alaturi de dovezile incontestabile, istorice, ca pina in 1859 TOATE Imperiile ne numeau DACIA … Aceste doua studii ar inghite cel putin “gura” vecinilor “pro-europeni” si slavi, ar trimite din politicienii de azi, care tradeaza in episoade repetabile limba si neamul, in cea mai de jos groapa…
  Doamne, sa Va tina Dumnezeu sanatos!
  Citisem Tatal nostru in vechea celta si m-am cutremurat de asemanare de pronuntie….se pare ca Dvs. va apropiati de geniul descriptionarii scrisului vechi de peste 6500 de ani, descoperit pe tablele de piatra de la Timisoara pina la Iasi…deci trecind din SV spre NE prin Ardealul mereu rivnit de altii…

 5. Daca se accepta argumentele ca Valea Fluviului Dunarea a constituit leaganul celei mai vechi civilizatii si ca acesta a iradiat vectori purtatori pe intreg continentul si peste Bosfor, pana in India, atunci totul este OK.
  Asa au aparut neamurile indoeuropene si s-au dezvoltat limbile vorbite de ele – romanicele, germanice, slave, greaca veche, sanscrita, sumeriana (probabil), persana etc. – treapta cu treapta, pe masura ce populatia sporea si se produceau migratii spre regiuni ce deveneau primitoare, ca urmare a schimbarilor de clima. O limba protoindoeuropeana trebuie sa fi existat, iar daca aceasta a aparut aici, romana ar trebui socotita descendenta ei directa – o protoromana (din care ulterior s-au ramificat actualele limbi romanice), in paralel cu o limba protogermana, o protoslava etc. Istoria migratiilor este cheia istoriei neamurilor si limbilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *