5.000 de oameni au protestat aseară în București pentru Roșia Montană. Am fost acolo…

Categories DezvăluiriPosted on

România se trezește! Deși lumea este încă în vacanță, deși a fost o zi de duminică foarte caldă, aproximativ 5.000 de oameni au reușit să se adune ieri în București pentru a apăra Roșia Montană și România de cei care nu se sfiesc să ne trădeze interesele.

Majoritatea tineri, majoritatea pe deplin conștienți de consecințele avizării abuzive a exploatării de la Roșia Montană, protestatarii au iesit în stradă hotărâți să învingă un sistem corupt, asistat de o presă centrală vândută… Privindu-i, speranța într-un viitor mai bun, mai demn, a prins mai mult contur. Acești oameni reprezintă cealaltă Românie, cea care mai are un suflet, cea căreia îi pasă, acea Românie curajoază capabilă de sacrificiu pentru un ideal înalt.

Împreună cu actrița Daniela Nane

Dacă la început lumea s-a adunat la Universitate, la ora 20:00 s-a pornit în marș spre Palatul Victoria unde s-au strâns aproximativ 4.000 de oameni. La ora 21:30 coloana de manifestanți s-a întors la Universitate, mai numeroasă (probabil vreo 5.000 de persoane) și a blocat o parte din bulevardul Magheru, așezându-se direct pe caldarâm. Acum, la ora 01:00 dimineața, când scriu acest articol, încă sunt peste 1.000 de oameni care protestează… Sunt hotărâți să stea până mâine dimineață!

Ce anume vor? Păi, nu vor să mai fie trădați de acești politicieni mizerabili care conduc sau au condus România! Ce anume cred? Păi, nu cred deloc că 4 sau 6 % redevență pentru statul român din toată această afacere este ÎN INTERES NAȚIONAL (ce tupeu au politicienii să pretindă asata!!!). Cât preț pun pe ce zic guvernanții? Păi, nu dau doi bani pe asigurările acestora că exploatarea cu cianuri a aurului de la Roșia Montană sau exploatarea gazelor de șist prin metoda hidraulică este fără pericole, că nu vor fi consecințe ecologice dezastruoase.

Iată, deci, că România se trezește! Astăzi, luni, 02 septembrie, sunteți din nou așteptați la Universitate ca să apărați Roșia Montană și România. Dacă nu ați putut veni ieri, faceți-o astăzi. Această țară are nevoie de toți cei care mai un suflet de român!

Daniel Roxin

P.S. Aseară am realizat și un reportaj video la fața locului. El va fi transmis de Nașul Tv și va fi postat și pe internet…

sursa: http://danielroxin.blogspot.ro/2013/09/5000-de-oameni-au-protestat-aseara-in.html

7 comments

 1. – O parte a celor care sunt pro Roşia Montană, habar nu au ceea ce inseamnă cu adevărat această exploatare, iar cealaltă parte, sunt nişte oportunişti, vor doar ptr ei acum şi aici .
  – Dacă pe lovelele primite de la străini pot să-şi cumpere nişte tv-uri led de 2 metri, smartphone-uri model 2013, nişte cucheri de soare “Dolce-i viaţa la Cabană”… e ok, e prea bine.
  – Că România va suferii secole intregi de pe urma exploatarii, că nepotii lor si ai noştrii se vor interna la sanatorii de recuperare din cauza diferitelor boli, asta e partea a 25- a.
  – Că doar români au vorba lor… o viaţă avem, trăieşte-ţi clipa, momentul, că după moarte cine ştie ce o fi.

 2. Un sfat pentru generatia libera [1989 -2013] Este tinpul vostru. luptati sa salvati cea ce este al vostru .Apa,munti.vegetatia. nu lasati politicieni sa vinda tot ce a mai ramas din vechea Dacie. O tara mica in sud america sa luptat ,sa varsat mult singe .Dar iesit victorosi .Au alungat conpania franceza care a cunparat dreptul de la guvern sa monopolizeze apa potabila. Dacia nu are nevoie de ajutorul celor din afara .am supravietuit comunismul . pentru prima data in5-600 de anii avem sansa sa luam inapoi cea ce pentru generatii nu am putut face.[Identitate,Istorie.locul in lume } John.

 3. “Nu lasa maicuta sa pierim pe cale caci noi suntem fii lacrimilor tale” spune versul.
  Totul va depinde de abilitatea conducatorilor pro Rosia Montana de a domina situatia prin masuri radicale si de a organiza masele la unire improtriva dusmanilor. Eu ca si multi altii consideram problema Rosiei Montane un atac la fiinta nationala.
  5000 de oameni protesteaza? Si ceilalti ce fac, stau cu berea in mina si asteapta rezultate sau nu asteapta nimic. Nu inteleg. Treziti-va oameni buni si alaturati-va celor care luptam, pina mai avem pentru ce lupta.
  Tara noastra nu este de vinzare! Traiasca Romania! Moarte dumanilor nostri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Lucrurile care se intampla in ultimul timp nu sunt intamplatoare, prevestesc furtuna care se va abate asupra Romaniei. Eu unul am decis sa nu mai dau like-uri si nici sa mai fac comentarii pe internet pentru ca nu vreau o realitate virtuala, vreau sa nu mai vad batrani si copii suferind, oameni care muncesc si nu-si primesc banii, copii omorati de caini sau pedofili,nu mai vreau sa ne vindem tara, nu mai vreau sa fiu in Europa, europa care nu e europa, Europa suntem noi, am fost si vom fi. Oameni buni, vreau sa ne vedm acolo unde ne este locul, in lupta. Cu stima si respect.
  P.S. Am tot zis-o, vremea vorbelor a trecut, a venit vremea luptelor, si nu uitati,salvarea vine numai si numai de la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *