Cum comentati? În județele Harghita, Covasna și Mureș sunt aproximativ 60 de cetăți dacice. Ce drepturi de autonomie pot să invoce maghiarii aici?

Categories DezvăluiriPosted on

Tema autonomiei așa-numitului ținut secuiesc, pusă permanent pe tapet, cu un tupeu nemărginit, de diverși lideri maghiari, trebuie demontată cu cât mai multe probe.

Pe lângă faptul că secuii nu sunt maghiari, ci o populație maghiarizată forțat, care și-a pierdut identitatea proprie, dovezile materiale indică cu claritate că județele Harghita, Covasna și Mureș reprezintă zona cu CELE MAI MULTE CETĂȚI DACICE din întreaga țară – peste 60!!! Că românii nu știu de existența lor, este o altă problemă care arată atât incompetența unora, cât și ticăloșia altor indivizi care ocupă nemeritat posturi și funcții în Universități, Ministere și în Parlament.

În acest context, dublat de faptul că românii de astăzi sunt urmașii dacilor, apare cu atât mai absurdă orice pretenție de acest fel.

Problema este că România este o țară sub ocupație. De aceea la nivel oficial nu se face o demonstrație clară a a faptului că românii au fost  aici, în Transilvania, înaintea ungurilor, așa după cum o recunosc chiar unii lideri maghiari din Evul Mediu.

De aceea un caraghios ca Lucian Boia își permite să spună că nu avem drepturi istorice în Transilvania și să nu fie luat la bani mărunți de nicio autoritate a statului român.

De aceea unii arheologi din Cluj (care au monopol de cercetare la cetățile dacice din Munții Orăștiei), dotați cu aparatură de scanare de mare performanță, nu descoperă mai nimic la cetățile dacice de atâția ani și uită să facă raportări pe CIMEC.

DE ACEEA trebuie să ne implicăm noi, cei care NU suntem subordonați sistemului și să aducem la lumină ADEVĂRUL!

Trebuie să recunosc însă că avem o problemă – starea de adormire cronică a românilor, incapabili să reacționeze, incapabili să se unească, incapabili să facă lucruri concrete pentru viitorul acestui neam! Pentru mine este cu atât mai evident acest lucru, această nepăsare impardonabilă a celor din același neam cu mine, pentru că pot să verific permanent cum reacționează cei care pretind că ne susțin acțiunile. Și vă dau ultimul exemplu pe care îl am: Acum două zile am lansat pe internet noul meu film: COMORI ȘI LOCURI ENIGMATICE DIN ROMÂNIA. Din cei peste 170.000 de fani pe care îi am pe 6 pagini de Facebook, mai puțin de 1.000 au dat share, recomandâd filmul propriilor prieteni. Păi, dacă o muncă de două luni, care a scos la lumină lucruri cu adevărat interesante despre istoria veche a acestor meleaguri nu merită un simplu share, atunci e grav. Dar poate că, de fapt, românii nu merită să afle mai multe!!

Noi vom face, oricum, tot ce se poate. În rest, Dumnezeu cu mila!

Daniel Roxin

10 comments

 1. Salutari !
  Ce sa mai comentam, ungurii, secuii, sasii sau oricare minoritati din Romania, sa-si vada de treaba si de lungul nasului, traind linistiti si cuminti pe teritoriul acestei tari, bucurandu-se de egalitatea in drepturi si respect uman. Sa nu uite niciodata ca stramosii nostrii nu au fost o adunatura de nomazi ci un neam cu o istorie puternica, foarte veche si creativa ca evolutie umana. Apropo, in alte tari europene, minoritatile nu au atatea drepturi ca cei din tara noastra si traiesc fericiti si multumiti alaturi de cei majoritari ca etnie. Cei nemultumiti, daca considera ca in alte tari traiesc mai bine si au mai multe drepturi dacat in Romania, nu-i opreste nimeni sa mearga acolo, unde se simt impliniti si multumiti.
  Sa auzim numai de bine si sa fim uniti, iubindu-ne unii pe altii !

 2. Din pacate nimeni nu mai este interesat de ce se intampla cu tara asta si cu neamul asta. S-a discutat si se discuta atat de mult incat toate tensiunile acumulate in cei 24 de ani de talharire au fost dezamorsate. Sunt sigur ca este si asta o tactica a cotropitorilor. Trebuie sa intelegem ca:
  1. Noi nu suntem romani ci suntem DACI;
  2. Tara asta se cheama DACIA (oricat de mult se chinuie cotropitorii sa rada din constiinta colectiva treaba asta);
  3. Denumirea de DACI si DACIA este periculoasa pentru cotropitori pentru ca induce o vibratie ancestrala foarte daunatoare pentru ei (pentru cotropitori si tradatori);
  4. Pentru a ne rezolva problemele, noi, DACII trebuie sa iesim CU TOTII in strada si sa ripostam. Sigur ca asta implica si moartea unora din noi dar trebuie sa realizam ca fara sacrificiu nu putem asigura copiilor nostrii un viitor;
  5. Punctul 4 implica unirea tuturor DACILOR, lucru care-mi pare imposibil la momentul actual (din pacate)

 3. Felicitari pentru film, este echilibrat si profesionist. Evident ca l-am recomandat si altora. Cat despre pretentiile de atutonomie… o prezentare a davelor dacice din zona Harghita-Covasna-Mures ar fi foarte buna, tot asa, cu drone si documentare minutioasa. Nu de alta, dar ce sa cerem ungurilor din Ministerul (Anti)Culturii, recunoasterea vechimii noastre neintrerupte aici? Astora trebuie sa le dai peste nas cu dovezile, nu cu pumnii, pentru ca la pumni vor urla ca sunt discriminati si oprimati, pe cand la dovezi – mai ales filmate si traduse in engleza, puse pe net – vor trebui sa dea inapoi. Specialistii lor stiu foarte bine adevarul, dar ei nu lucreaza la nivelul specialistilor, ci la nivelul propagandei de masa, internationala (se pare ca exista chiar un grup specializat al serviciilor secrete unguresti care face gherila pe net contra romanilor si a istoriei noastre). Asa ca la asemenea adevarat razboi trebuie raspuns pe masura. Ma intreb SIE si SRI ce fac, dorm in bocanci? (caci de politicienii romani ne-am lamurit).

 4. 1. Felicitari pentru film d-le Roxin, a starnit si dorinta de a porni sa vad pe viu presupusele morminte dar am perceput si o persuasiune de a incepe privat sapaturi.
  2. Nu deveniti nerabdator, nu toti avem constiinta like-ului. Cereti explicit asta, cu tact.
  3. Cred ca in loc de tinutul secuiesc sau trei scaune am putea denumi noi tinutul celor 60 de cetati. Simplu.
  4. Intr-adevar, daca inaintasii nostri ar fi gandit ca boia, azi romanii din Ardeal ar fi vorbit maghiara, ca fratii lor pierduti, secuii.

 5. La intrebarea din titlu bine ar fi sa ne raspunda chiar unii dintre aceia care clocesc autonomia;
  Deci, sa le scriem pe adresele lor de e-mail: (adresele sunt publice pe http://www.cdep.ro)
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]
  Raspundeti-ne stimati parlamentari ! Ce drepturi de autonomie puteti invoca in Harghita, Covasna si Mures?
  Lasati procentul majoritar ungar din zona, caci astfel vom putea avea “autonomii” prin toata Europa si chiar pe tot Globul. O automomie turca in Germania, altele magrebiane in Franta, Belgia. Una surinameza si indoneziana in Olanda. Chiar si noi romanii am putea revendica autonomii in Spania si Italia pe motivul majoritatii. Si nici chinezii n-au de ce sa fie mai prejos. Pt fiecare cartier chinezesc de pe aiurea, sa ceara autonomia…
  Deci, haideti sa lasam infantilismul, caci nimeni nu ia nimic cu el “Dincolo” si sa dam dovada de bun simt si maturitate morala, fata de un pamant care ne-a hranit deopotriva pe toti, indiferent de nationalitate etc!

 6. Eu am transmis prin email link-ul de la documentar la alti prieten deci sa nu fi dezamagit domnule Roxin ca mai sunt Geti ca noi care fac ceva.

 7. imi place articolul si imi place si comentariul lui Bogdan, ii dau dreptate , le suntem daunatori minicinosilor , cotropitorilor si celorlati coltosi. Insa Romiania are partea ei inaintea lui Dumnezeu si nimeni nu va opri ceea ce ii este dat de sus Rominiei!

 8. Da, cu o obraznicie de neimaginat! Dar vor plăti, o sa vedeti cu toti ce se va intampla, fara ca niciunul dintre noi sa intinda mana spre ei.
  Nu vor trece doi ani.

 9. De ce stergi domnule comentariile care nu-s de acord cu elucubratiile voastre? Ma gandesc ca dacii nu erau o democratie unde erau auzite vocile tuturor, deci voi cu atat mai putin.

 10. in baza la ce informatii stiintifice faceti afirmatia despre existenta celor 60 de cetati dacice? daca exista care este dovada ca ele sunt dacice? si in spiritul comentariului dvs, ce ne facem cu gepizii, avarii, bulgarii si cumanii care au cam controlat si ei pe aici…stati calm, sunt roman, ardelean…nu dati vina pe unguri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *