Al XV-lea Congres Internaţional de Dacologie – 2014 – 18 si 19 Iulie 2014, ORADEA

Categories ArticolePosted on

Al XV-lea Congres Internaţional de Dacologie – 2014

 

18 si 19 Iulie 2014 —— ORADEA, România

 

Lucrarile Congresului vor incepe la ORADEA, în ziua de 18 iulie 2014 in Sala Filarmonicii de Stat si vor continua in salile Hotelului Continental Forum de pe malul Crisului.

 

Cu aceeasi pasiune pentru adevar, cu aceeasi dorinta de a releva rolul primordial al stramosilor daci în faurirea istoriei poporului nostru, sesiunile şi programele asociate Congresului vor acoperi multiple aspecte ale istoriei Daciei. Aceste variate oportunităţi de schimb intelectual vor marca stadiul actual al cercetărilor şi vor sugera direcţiile lor viitoare dând, în acelaşi timp, atât cercetătorilor consacraţi cât şi celor mai tineri, un forum în cadrul căruia să-şi prezinte comunicările.

 

Programul ştiinţific al Congresului se va desfasura în următoarele secţiuni:

 

Secţiunea 1Dacologia la George Cosbuc

Secţiunea 2Dacii in constiinta lumii

Secţiunea 3Anul Brancoveanu

 

Cu stimă,

Directorul comitetului de organizare,

Andrei Bănică

 

Sursa: http://dacia.org/daciarevival/congresedacologie

2 comments

  1. “dacologie” suna la usa nu stiu cui, adica de-a dreptul ridicol. Din punctul meu de vedere este o uzurpare. Personal m-am saturat pana peste cap de “dacisti” care nu sunt in stare sa corecteze istoria nationala, nu vorbesc de d-ta fiindca ai venit tarziu.

    Vrem victorii sau vrem sa ne duca Dacii in carca pana la adanci batraneti? Daca sunt asa de pasionati de ADEVAR, de ce nu elaboreaza o teorie coerenta care sa combata romanizarea si in care sa ceara Academiei corectarea Istoriei Românilor?

  2. @ Andrei
    Si mie im pare ca acest curent dacologist (sau cum s-o numi) in ciuda faptului ca scoate multe adevaruri la iveala, ramane totusi un curent care nu pare sa aiba radacini reale, si nici un tel real. Realizam asta din faptul ca societatea ramane in acelasi ritm decadent si imoral! Invatamantul si cultura merge paralel cu cele propovaduite de acest curent. Mereu vorbe si iar vorbe,…frumoase, pe la congrese! Si pe ici colo cate un monument ridicat in cinstea memoriei stramosilor, strivit insa de puzderia de “monumente” pagane si antinationale.
    Deci, acest curent docologic pare a fi ingaduit de “mai marii” lumii. Ingaduit pentru a ocupa mintile unui anumit procent dintre nostalgici cu fantasme frumoase. Ingaduit pentru a ne tine ancorati in nostaligia maretului trecut. O MARE CAPCANA! Noi mai stim insa de 2000 de ani, ca omul bun se cunoaste dupa roade si nu dupa vorbe. Asadar sa va vedem roadele stimati dacologi!!! Schimbarea tarii, a societatii, a moralei, a culturii, invatamantului, sanatatii, administratiei, etc, etc, astfel incat sa traim maretia culturii daco-gete pe viu si nu in fantasme efemere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *