Am lansat un proiect nou și foarte interesant: VESTIGII MISTERIOASE. Creăm harta vestigiilor misterioase de pe întregul cuprins al Românei și Moldovei. Vizitează siteul și răspândește informația! Fii ochiul care investighează pentru noi!

Categories DezvăluiriPosted on

Teritoriul țării noastre este unul extreme de bogat în vestigii arheologice aparținând unor culturi și civilizații extraordinare. Cele mai multe dintre acestea – peste 90% – nu au fost niciodată cercetate sistematic și nici nu se prefigurează a fi cercetate în viitorul apropiat.

Asta înseamnă că în pământul acestor meleaguri stau încă, ascunse, de 10 ori mai multe vestigii decât cele despre care am auzit sau pe care le-am văzut unii dintre noi.

Ce secrete ascund oare acestea? Aducerea lor la lumină ar putea să ne ofere o altă perspectivă asupra istoriei? Cu siguranță că da! Dar pentru că autoritățile fac prea puțin în această direcție, este limpede că doar cu implicarea pasionaților de istorie vom putea afla mai multe…

Acest proiect s-a născut tocmai din această necesitate – aceea de a afla mai multe despre istoria noastră, de a fi parte activă la descoperirea ei.

Astfel, vă propunem, prin acest proiect, să fiți investigatorii noștri și, împreună, să facem o hartă a vestigiilor ascunse din toată țara. Avem și un instrument potrivit la îndemână: Google Earth, pe care o să vă învățăm cum să-l folosiți (Detalii aici: http://vestigii-misterioase.ro/?page_id=43). Cu acesta veți putea investiga orice loc din țară, stând în fotoliul dumneavoastră de acasă, pentru a descoperi formațiunile făcute de mâna omului acum sute sau mii de ani, astăzi acoperite de un strat mai subțire sau mai gros de pământ.

Realizarea unei astfel de hărți va fi extrem de utilă pentru că ne va permite să avem o imagine de ansamblu la un nivel foarte extins.

Foarte important! Îi așteptăm și pe istorici și pe arheologi să sprijine acest proiect. De asemenea, sperăm ca profesorii de istorie și geografie să ne fie alături…

Sunteți pregătiți să fiți parte în această aventură a descoperirii istoriei noastre? Dacă da, vă recomand să vă concentrați în special pe propriul dumneavoastră județ. S-ar putea să aveți surprize mari…

În situația în care puteți să culegeți și informații de pe teren în legătură cu obiectivul identificat (inclusiv fotografii la fața locului), va fi cu atât mai folositor.

Folosiți datele noastre de contact și trimiteți-ne orice descoperire neobișnuită sau interesantă pe adresa [email protected] pentru a o analiza și posta pe acest site.

Accesează siteul: http://vestigii-misterioase.ro/

Vă așteptăm investigațiile!

Daniel Roxin

Lasă un răspuns