Daniel Roxin: Pe tine nu te deranjează că în Imnul Național trebuie să invoci numele invadatorului Traian? Mai știi vreo țară care își slăvește invadatorii?

Categories DezvăluiriPosted on

Pe tine nu te deranjează că în Imnul Național trebuie să invoci numele invadatorului Traian, în timp ce eroul național Decebal nici măcar nu este menționat? Nu te deranjează faptul că se spune că prin venele noastre curge un “sânge de roman”, în condițiile în care această pretenție este rezultatul uni mari mistificări a istoriei? Mai știi vreo țară care își slăvește invadatorii?

Fragment din textul Imnului Național:

“Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!”

***

Fără îndoială, Imnul Național al României trebuie cunoscut, iubit și respectat de toți românii. Acum două zile, sute de mii de oameni din toată țară l-au cântat în stradă, un lucru impresionant. Și totuși, textul Imnului Național, scris în secolul XIX, nu reprezintă, în anumite locuri, adevărul istoric, ci perspectiva eronată dată de unii români din acea vreme care, datorită asupririi austro-ungare din Transilvania, dar nu numai, aveau nevoie de o identitate respectabilă, pentru a ieși din umbra istoriei.

În acel context tulbure, s-a vorbit în mod absurd de rădăcini istorice exclusiv romane, sub pretextul că geto-dacii au dispărut din istorie. Și iată cum minciuna de acum 150 de ani infectează adevărul istoric chiar și astăzi.

Teoria romanizării, predată și azi în școli, este o mare farsă istorică. Foarte pe scurt, putem spune cu toată siguranța că, nu numai că romanii nu și-au propus vreun moment să îi romanizeze pe geto-daci, dar și dacă ar fi vrut, nu ar fi putut.

Iată și de ce: Imperiul Roman nu a cucerit în vremea lui Traian decât 25% din teritoriul ocupat de geto-daci la nordul Dunării. Apoi, majoritatea militarilor romani nu erau latini, ci luptători de alte etnii, aduși din toate colțurile imperiului. Peste toate, coloniștii romani erau orice, numai latini nu. Mulți erau chiar traco-geto-daci aduși de la sud de Dunăre. Să nu uităm nici faptul că romanii nu au rămas decât 150 de ani în Dacia nord-Dunăreană, pe care au părăsit-o datorită deselor războaie pe care au fost nevoiți să le ducă cu dacii liberi, dar și datorită deselor răscoale ale dacilor din interiorul Daciei Romane.

Pentru orice om de bun simț, cu o logică elementară, doar aceste argumente sunt suficiente pentru a pune sub un mare semn de întrebare pretinsa etnogeneză a poporului român. Dacă la toate aceste argumente adăugăm restul dovezilor istorice de mai târziu, bogăția de tradiții geto-dacice prezente în cultura românilor, ca și nenumăratele probe lingvistice care arată că limba română nu este născută din latină, cele două limbi fiind cel mult limbi surori, născute dintr-o limbă mai veche a Europei, marea minciună istorică în care trăim apare în toată grozăvia ei!

În concluzie, împăratul Traian nu este strămoșul nostru, ci doar un invadator pe care românii îl omagiază în mod absurd!

De ce acest lucru nu este corectat? Pe de o parte, pentru că stăpânii coloniei România nu vor așa ceva, deoarece că le e teamă de conexiunea românilor la adevărata lor istorie, de trezirea conștiinței naționale! Pe de altă parte, datorită obtuzității și ignoranței unei bune părți a mediului științific.

Așadar, te întreb din nou: Pe tine nu te deranjează că în Imnul Național trebuie să invoci numele invadatorului Traian, în timp ce eroul național Decebal nici măcar nu este menționat? Mai știi vreo țară care își slăvește invadatorii?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Vizioneză emisiunea: DE CE ȚARA NOASTRĂ NU SE NUMEȘTE DACIA?

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

11 comments

 1. Ba da, mă deranjează!
  Ce e de făcut, cum să corectăm???Cred că e simplu, să eliminăm acea strofa sau să o înlocuim cu alta… ar fi o posibilitate. Se poate face si prin referendum(una din întrebări) sau o petiție.

 2. Ne deranjeaza, dar ce putem face?
  Prima propunere este ca numele tarii sa redevina Dacia, iar apoi manualele de istorie sa fie schimbate in concordanta cu adevarul istoric!

 3. Ba da. Mă deranjează. De ani de zile m-am gândit la acest lucru.

  Ar trebui să avem un imn creștin. Care nu glorifică invadatorii.

  Nu un imn plin de ură, masonerie, și de instigare la rasism.

  Mie nu îmi place imnul nostru. E aiurea. Ar trebui să compună cineva un imn nou, mai bun.

  Deci, strofa asta, e o prostie:
  “Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
  Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
  Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
  Triumfător în lupte, un nume de Traian!”

  Și strofa aceasta e aiurea, fiindcă, nu e reală, și, conține o comparație aiurea:
  “Înalță-ți lata frunte și caută-n giur de tine,
  Cum stau ca brazi în munte voinici sute de mii;
  Un glas ei mai așteaptă și sar ca lupi în stâne,
  Bătrâni, bărbați, juni, tineri, din munți și din câmpii!”

  Aceasta, e la fel de aiurea. Cântăm morților. Viață-n libertate ori moarte strigă toți? Păi atunci, de ce nu ne-am sinucis toți sub comunism, nu?
  “Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine,
  Româna națiune, ai voștri strănepoți,
  Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine,
  “Viața-n libertate ori moarte!” strigă toți.”

  Următoarea? Expirată.
  “Pre voi vă nimiciră a pizmei răutate
  Și oarba neunire la Milcov și Carpați!
  Dar noi, pătrunși la suflet de sfânta libertate,
  Jurăm că vom da mâna, să fim pururea frați!”

  Asta? Aiurea.
  “O mamă văduvită de la Mihai cel Mare
  Pretinde de la fii-și azi mână d-ajutori,
  Și blastămă cu lacrămi în ochi pe orișicare,
  În astfel de pericul s-ar face vânzători!”

  Următoarea? Porcărie. De parcă pământul e mai important decât oamenii de pe acesta.
  “De fulgere să piară, de trăsnet și pucioasă,
  Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
  Când patria sau mama, cu inima duioasă,
  Va cere ca să trecem prin sabie și foc!”

  Asta? Are ce are cu moartea.
  “N-ajunse despotismul cu-ntreaga lui orbie,
  Al cărui jug din seculi ca vitele-l purtăm;
  Acum se-ncearcă cruzii, în oarba lor trufie,
  Să ne răpească limba, dar morți numai o dăm!”

  Următoarea? De parcă țara e un pătrat. Toată Dunărea, furată? Serios?
  “Români din patru unghiuri, acum ori niciodată
  Uniți-vă în cuget, uniți-vă-n simțiri!
  Strigați în lumea largă că Dunărea-i furată
  Prin intrigă și silă, viclene uneltiri!”

  Ultima? O tâmpenie. Tot creștini s-au numit și cruciații care au măcelărit oameni în numele credinței creștine. Nu i-a trimis Dumnezeu. S-au trimis singuri.

  “Preoți, cu crucea-n frunte căci oastea e creștină,
  Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
  Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
  Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’pământ!”

  Deci, cam aceasta este realitatea. Imnul nostru, este o porcărie. Tema obsedantă, este moartea. Melodia? Cam smintită. Sunt pianist.

 4. Ma deranjeaza mai mult minciuna asta: “Imperiul Roman nu a cucerit în vremea lui Traian decât 25% din teritoriul ocupat de geto-daci la nordul Dunării”.
  Pana anul trecut era doar “14%”, intre timp a crescut. Dar niciodata nu aratati cum ati calculat acest procent!

 5. modificarea a fost deja facuta, practic e vorba de actualizare, si cei peste 5 000 000 de frati ai nostri din marile grupari Valahia, Diaspora, Balcani, Rasarit atentionati, asa ca sa nu va mire daca o sa auziti, in jur, cantandu-se :

  ACUM ORI NICIODATĂ SĂ DĂM DOVEZI LA LUME
  CĂ-N ASTE MÂINI MAI CURGE UN SÂNGE DE ROMÂN
  ȘI CĂ-N A NOASTRE PIEPTURI PĂSTRĂM CU FALĂ-UN NUME
  TRIUMFĂTOR ÎN LUPTE, UN NUME – DECEBAL !

 6. A cucerit 14 % , dar a eliminat toata populatia de origine DACA , si a adus populatie de origine romana , iar ulterior populatia daca -romana sa imprastiat pe tot teritoriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *