Feng Shui: ce este si cum sa-l aplicati in casa dvs.

Categories LifestylePosted on

Feng Shui este o filozofie chineza care va permite sa organizati spatii in asa fel incat sa imbunatateasca energia vitala. Vrei sa stii cum sa o implementezi?

Ce este Feng Shui : cele mai importante concepte

Feng Shui este un sistem filosofic de Est care studiile cu obiectivul de a genera o influenta energetica pozitiva si armonica, astfel incat cei care locuiesc in aceste spatii sa se simta multumiti si sa aiba o calitate a vietii mai buna.

Inseamna literalmente „vant si apa”, deoarece la inceputurile sale a fost o forma de cunoastere care a studiat schimbarile din natura, precum cele legate de vreme si stele.

Feng Shui are multe margini, si analizeaza in profunzime modul in care aceasta ar trebui sa fie structura si continutul fiecarui spatiu in care locuim. De aceea nu este usor sa il acoperiti complet.

Dar, pentru inceput, trebuie sa cunoasteti trei aspecte fundamentale pe care se bazeaza toata aceasta filozofie.

Este Chi sau energie vitala

Pentru cultura chineza, tot ceea ce face parte din lumea fizica este dotat cu o „energie vitala” numita chi sau qi.

Fluxul sau este modificat in functie de dispunerea spatiului si de orientarea obiectelor, iar obiectivul sau principal este de a genera energie pozitiva in viata noastra.

Chi este impartit in doua elemente, care sunt, de asemenea, fundamentale pentru intelegerea Feng Shui :

Ying SI Yang

Cu siguranta ati auzit vreodata de acest concept, dar in Feng Shui capata o dimensiune speciala. In primul rand, este necesar sa intelegem ca Ying si Yang sunt elemente opuse, dar interdependente si complementare: daca exista unul, exista altul.

Potrivit cosmogoniei chineze, Ying si Yang sunt prezente in tot ceea ce alcatuieste Universul, deoarece absolut totul are o fata si un revers.

In cazul chi, atunci are si doua fete, una pozitiva si una negativa. Ideea Feng Shui este de a evidentia „chi-ul bun” in locul celor rele.

Chi este considerat bun atunci cand curge lin. Aduce noroc, fericire si prosperitate.

Intre timp, chi rau aduce ghinion si dificultati financiare daca stagneaza sau se misca atat de repede incat se estompeaza imediat.

Harta Bagua

Harta bagua este un desen pe 8 fete, care indica corespondenta dintre punctele cardinale si diferitele circuite prin care se misca energia.

In chineza bagua inseamna „opt trigrame ” si fiecare dintre ele corespunde unei serii de elemente: o orientare, o parte a naturii, o parte a corpului nostru, un membru al familiei etc.

In designul interior , cel mai important lucru este sa stiti ce directie a casei sau a spatiului este legata de ce tip de energie, si anume:

  1. Nord: cariera, munca si viata. Apa curgatoare. Rinichi, oase, vulva si ureche.
  2. Nord-est: autocunoastere , intelect, conexiuni. Pamant, glob. Stomac, piept, maini.
  3. Est: stramosi, familie, sanatate. Lemn, plante. Ligamente, picioare, picioare.
  4. Sud-est: finante, avere, prosperitate. Surse de lemn si apa. Oase, sold.
  5. Sud: prestigiu, reputatie, recunoastere. Foc. Inima, arterele, ochii.
  6. Sud-Vest: relatii, dragoste. Pamant. Piept, stomac, organe interne.
  7. Vest: creativitate, copii, bani. Metal. Nas, par, gura.
  8. Nord-Vest: calatorii, prieteni, binefacatori. Metal. Plamani, piele, cap.

Daca luam in considerare planul unei case, harta bagua ar arata cam asa:

Tinand cont de cele de mai sus, important pentru Feng Shui este armonizarea elementelor casei si a spatiilor in asa fel incat sa permita chi sa curga liber si sa acumuleze chi bun, in loc de rau.

Pentru a realiza acest lucru, Feng Shui foloseste diferite elemente care, daca stii sa profiti, pot schimba complet energia casei tale.

  1. Lumina

Lumina soarelui este generatorul natural de energie si cel mai puternic. Prin urmare, primul punct vital daca doriti ca locuinta sau spatiul dvs. sa fie plin de energie buna este sa permiteti intrarea soarelui.

Pentru acele vremuri in care doriti sau aveti nevoie de iluminat artificial, cel mai bine este sa folositi lumanari in culori calde si vii, precum portocaliu si galben.

Mai presus de toate, este esential sa se evite spatiile inchise si intunecate, deoarece energia nu curge corect in ele.

  1. Culori

In Feng Shui, culorile sunt legate de cele cinci elemente ale naturii. Acestea sunt indispensabile in cosmogonia chineza pentru a face curgerea energiei.

Prin urmare, sa stii cum sa le folosesti corect este vital pentru chi sa curga liber prin spatiile tale.

3. Apa albastra

Albastrul este o culoare care simbolizeaza pacea, ingrijirea si este direct legata de elementul apa.

Este o culoare care favorizeaza odihna, de asemenea introspectia, gandirea si linistea interioara. Prin urmare, este o culoare ideala de implementat in dormitoare.

Se potriveste bine cu albul, care va va ajuta sa scoateti in evidenta detaliile. Desi negru este o alta culoare care este direct legata de apa, deci pot exista si detalii in aceasta culoare.

4. Foc rosu

Rosul din Feng Shui este legat de elementul foc. Simbolizeaza pasiunea, de asemenea, cu bucurie si distractie. Rosu si alte culori care se refera la foc (cum ar fi violet si portocaliu) sunt perfecte pentru camera de zi sau o sala de jocuri.

Nu sunt culori recomandate persoanelor care au probleme de stres sau anxietate, deoarece intensifica acele sentimente.

Pe de alta parte, cei care tind sa aiba stari depresive ar trebui sa profite de aceste culori. Pot chiar pune cateva detalii in rosu in interiorul camerei.

Lasă un răspuns