Geto Dacii în izvoarele istorice…

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

Cu toate că multe cărți antice (sute) în care se vorbește despre geto-daci au fost distruse sau au dispărut, pierzându-se astfel informații deosebit de prețioase, avem încă multe referințe istorice antice, medievale și moderne care ne pot da o imagine destul de cuprinzătoare asupra spiritualității și credinței lor, asupra regilor, eroilor și faptelor de arme, asupra evoluției în timp a culturii geto-dacice. Totodată, izvoarele istorice pun în evidență și continuitatea dacică, până în zilele noastre…

În această emisiune, împreună cu dl prof. dr. Mihai Popescu, am căutat să prezentăm cât mai multe astfel de izvoare istorice și literare, cu comentarii, pentru a permite o mai bună înțelegere a faptelor și culturii geto-dacilor.

Sper să fie de folos!

Daniel Roxin

3 comments

  1. O mare parte sunt la Vatican. Ar trebui cineva sa ceara pe linie oficiala informatii despre toate documentele care ne privesc ca popor. Sa vezi atunci surprize de proportii..

  2. Au scris cu banii parintilor nostrii,si-au petrecut o suta si ceva de zile,un an au scutit cetatenii romani de impozite si au muls laptele si mierea o suta si ceva de ani din Dacia !

    Au ramas inca vreo cateva sute de ani in zona prin imperiu bizantin!

    Au fost cauza dispersarii poporului trac,odata cu asta popoarele migratoare si-au facut aparitia si s-au instalat in balcani si panonia aducand cu iei felul lor de-a fi care si in zi de azi provoaca probleme atat in balcani cat si in panonia.

    Daca nu erau ei aveam o alta Europa,mai curata,mai putin perfida,cu un altfel de civilizatie,mai putin bronzata si cred ca nu erai nici tu sa scri cuvintele astea din spatele calculatorului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *