Iată cum prind cazinourile trișorii

Categories Timp liberPosted on

Jocurile de noroc au fascinat oamenii încă de la începuturile lor și continuă să fie la fel și în prezent. Ideea de îmbogățire rapid și ușor, dar și emoțiile puternice provocate de participarea la un joc de cazinou sunt rețeta perfectă pentru succesul acestor jocuri.

Pentru că unele jocuri de cazinou nu se bazează doar pe noroc, ci și pe abilitățile tehnice ale jucătorilor, mulți au încercat să trișeze prin diverse metode care implică aplicarea unor tehnici care nu sunt acceptate de cazinouri, cum ar fi, de exemplu, numărarea cărților la Blackjack, influențarea modului în care funcționează ruleta sau colaborarea cu dealerii.

Mintea trișorilor a fost și va fi mereu inventivă, de aceea operatorii de jocuri de noroc trebuie să fie mereu în alertă pentru a-i depista pe cei care au de gând să încerce variante pentru a păcăli cazinoul. Deși cazinourile oferă diferite recompense pentru jucători (bonus fără depunere, rotiri gratuite, bonus aniversar, pariuri gratuite plus multe altele), pentru unii clienți nu este destul de relevant acest detaliu și pare mai interesantă ideea de a trișa.

Trișarea este o problemă serioasă care costă cazinourile milioane de dolari în fiecare an. Deși majoritatea trișorilor sunt surprinși de camerele de supraveghere, unii au reușit să nu fie prinși. Ce fac cazinourile în astfel de situații și cum îi prind pe trișorii care au scăpat? Citește în continuare pentru a afla.

Pregătirea angajaților din cazinouri

Toate cazinourile iau, în primul rând, măsuri de protejare în fața jucătorilor care vor să înșele. Aceste măsuri includ angajarea de agenți de securitate și echipe de supraveghere care urmăresc modul în care dealerii își fac treaba și caută posibilii trișori.

Personalul cazinourilor este instruit să urmărească persoanele care încearcă să-și ascundă cărțile sau să-și folosească telefoanele pentru a introduce cheat codes (coduri prin care trișează) la aparatele de sloturi. Acești angajați care sunt mereu cu ochii pe clienții cazinoului au rolul de a-i descuraja pe posibilii trișori. Oricine observă că este mereu privit de către cineva nu mai are un curaj atât de mare de a-și pune în practică ideile de înșelăciune.

Echipele de supraveghere sunt capabile să recunoască trișorii după anumite semne, cum ar fi situația de a juca prea multe mâini la rând fără să ia o pauză.

Trișorii sunt dați în vileag atunci când sunt prinși în flagrant de mai multe ori. Dacă metoda lor nu este prea evidentă, pot rămâne nedetectați pentru o lungă perioadă de timp.

Angajații care asigură buna desfășurare a jocului în cazinou sunt atenți și la cei care sunt cu ochii mereu pe telefon. Este foarte probabil ca aceștia să folosească aplicații care sparg codul softului care generează numerele aleatorii la sloturi. Din acest motiv, cazinourile nu sunt de acord cu folosirea smartphone-urilor în timpul jocului. 

Angajarea foștilor trișori 

Deși la prima vedere pare ciudat ca un cazinou să angajeze un fost trișor, acest lucru se întâmplă pentru că o persoană care știe cum să păcălească un cazinou știe să instruiască personalul cazinoului cum să prindă posibilii trișori. Practic, un fost trișor asigură pregătirea celor care trebuie să prindă persoanele care vor să tragă în piept operatorul de jocuri de noroc.

În Las Vegas și Atlantic City, cazinourile au cel mai mare număr de camere de securitate și supraveghere pe metru pătrat din lume, dar chiar și așa este nevoie de cunoștințele trișorilor prinși, convertiți în consultanți. Dacă îi plătesc pe aceștia să le împărtășească cunoștințele, cazinourile evită pierderea a milioane de dolari “furați” de către trișori.

Aceștia le pot oferi cazinourilor informații prețioase precum comportamentele infractorilor, metodele de lucru, manierele etc.

Tehnologia AI integrată în sistemele de securitate

Inteligența artificială (AI) este folosită și pentru crearea de sisteme de supraveghere a activității din cazinouri. După ce a fost realizat cu ajutorul AI un pattern al trișorului, algoritmii creați ajută la identificarea instantă a acestuia după modelul său de comportament, mai exact modul în care pariază sau își mișcă mâinile.

Sistemele moderne de securitate folosesc senzori și un program AI pentru a urmări mișcările oamenilor în cazinouri. Acest nou sistem de supraveghere trece prin baza de date pentru a semnala potențialele persoane de interes care se află în cazinou.

Algoritmii creați pe baza AI ajută și la identificarea unui comportament anormal al dealer-ului. Orice anomalie ar putea fi un semn de înșelăciune din partea dealerului, fiind bine cunoscută metoda de trișare prin colaborarea dintre dealer și jucător. Cele două părți își pot stabili un limbaj de comunicare prin anumite semne cum ar fi mișcări ale ochilor, ridicarea subtilă a unei sprâncene sau anumite expresii ale feței.

Tot pe baza inteligenței artificiale sunt descoperiți trișorii atunci când se schimbă modelul de pariere al unui jucător, când apar anumite comportamente atipice cum ar fi transpiratul excesiv.

O altă metodă de depistare a celor care înșeală cazinourile este verificarea bazei de date cu trișori. Când o persoană intră în cazinou, îi este scanată imaginea care apoi este comparată cu baza de date a sistemului de supraveghere. Dacă are loc o potrivire, personalul de securitate este alertat cu privire la persoana semnalată.

Concluzie

Dacă ești jucător începător și ți-a trecut prin minte să trișezi cazinoul, ar fi bine să te gândești de mai multe ori înainte de a-ți pune planul în practică pentru că la ora actuală, după cum vezi, metodele de securitate pe care le folosesc operatorii de jocuri de noroc sunt foarte avansate.

Trebuie să fii foarte bun pentru a nu fi prins. Iar faptul că trișorii sunt folosiți pentru pregătirea echipelor de supraveghere din cazinouri ar trebui să îți dea serios de gândit.