Jeffrey Epstein: povestea tulburatorului documentar Netflix

Categories documentare și cărțiPosted on

Noul documentar Netflix despre Jeffrey Epstein devine unul dintre cele mai vizionate ale sezonului. Jeffrey Epstein: Filthy Rich incepe cu marturiile mai multor femei care au fost manipulate de Epstein, nu doar pentru a le forta sa faca sex cu el atunci cand erau minore, ci si pentru a-l ajuta sa „recruteze” alte fete din cele pe care le-a abuzat acasa si in biroul lui, in timp ce multi din jurul lui stiau ce se intampla si nu l-au oprit.

In urma cu cateva luni, Jeffrey Epstein, care era prieten cu Donald Trump si printul Andrew , a fost arestat si acuzat de viol, abuz sexual si trafic de persoane, a fost condamnat la inchisoare si intr-o zi, la scurt timp dupa inceperea pedepsei, a fost gasit mort in celula lui. Totul parea a fi o sinucidere, dar multi credeau ca a fost ucis pentru a-i proteja pe barbatii puternici carora le-ar fi vandut fetele si femeile pe care le-a abuzat.

Serialul analizeaza modul in care Epstein si-a obtinut toata bogatia si puterea si cum a folosit asta si legaturile sale pentru a abuza de fete tinere ani de zile . Multe dintre femeile care apar in documentar isi amintesc ca erau adolescente cand l-au cunoscut pe Epstein si au fost invitate la conacul lui din Florida pentru a-i face masaje (si erau atat de nevinovate incat credeau ca acesta era singurul lucru care avea sa se intample), fara sa stie ca acolo vor deveni victimele unui om groaznic.

Majoritatea fetelor, acum adulte care regreta ce au facut cand Epstein le-a controlat, proveneau din familii complicate, iar Epstein le-a oferit 200 de dolari pentru fiecare noua prietena pe care au adus-o la conacul lui, ceea ce l-a ajutat sa construiasca o retea de abuz si violenta.

Povestea este greu de digerat si incomod de urmarit, dar are milioane de oameni obsedati sa descopere toate detaliile din spatele unuia dintre cele mai scandaloase cazuri din ultimii ani. Documentarul Netflix despre Jeffrey Epstein este absolut brutal de vizionat. Fiecare persoana puternica asociata cu acest gunoi trebuie urmarita penal. Aceste fete au nevoie de dreptate”, a scris un utilizator pe Twitter.

Cine a fost Jeffrey Epstein?

Epstein a fost profesor de matematica la Scoala Dalton din New York in anii ’70, dar mai tarziu a lucrat pentru bancherul de investitii Bear Stearns , in cele din urma si-a fondat propria companie in anii 80. Potrivit unei povesti Vox, si-a comercializat serviciile in mod special pentru „cei cu active in valoare de peste 1 miliard de dolari” si si-a desfasurat activitatea in afara Insulelor Virgine americane in scopuri fiscale.

Cand compania sa a inceput sa faca bani, Epstein a cumparat un conac, a inceput sa traiasca un stil de viata generos si sa doneze bani catre diferite organizatii de caritate, dar nimeni nu stia exact de unde provin toti acesti bani. Presa a inceput sa-l numeasca miliardar, Forbes nu a fost de acord, sustinand ca are doar o fractiune din ceea ce pretindea, dar, cand Epstein a murit, el valora 577.672.654 de dolari , conform unui testament semnat cu doar doua zile inainte de moartea sa.

In 2008, Jeffrey Epstein a devenit celebru dintr-un motiv terifiant, a pledat vinovat ca a solicitat prostitutia cu un minor si a fost condamnat la 18 luni de inchisoare, dar a fost eliberat devreme pentru a lucra si a trebuit sa se inregistreze ca lucrator sexual.

Acel acord a fost analizat cand o noua poveste din Miami Herald a dezvaluit ca Epstein a abuzat de fete de ani de zile , citand o serie de oameni puternici care ar fi sustinut ca el sa primeasca o sentinta mai mica.

El a fost arestat pe 6 iulie 2019, la intoarcerea din Franta, sub acuzatia federala de trafic sexual cu copii in Florida si New York. Potrivit rechizitoriului, „de-a lungul multor ani, inculpatul Jeffrey Epstein a exploatat si abuzat sexual zeci de fete minore in casele sale din Manhattan, New York si Palm Beach, Florida, printre alte locatii”. Potrivit procurorilor, Epstein — pe care Trump l-a numit „un tip grozav” intr-un articol din 2002 din New York Magazine — a molestat fete la varsta de 14 ani.

Procesul nu s-a incheiat inca cand Epstein a fost gasit mort in celula sa pe 10 august, asta dupa ce a fost gasit ranit in aceeasi celula pe 24 iulie, dand nastere teoriilor ca cineva l-ar fi asasinat pentru a proteja oamenii puternici (Bill Clinton a spus intr-o declaratie ca a zburat in avionul privat al lui Epstein, iar printul Andrew este de asemenea cunoscut ca i-a fost prieten, desi natura acestui lucru nu este bine cunoscuta).