Profesorul britanic Mark Pagel: latina își are originea în zona Carpato-Danubiană. Urmărește un interviu incendiar pe TVR Cluj

Categories DezvăluiriPosted on

Senzational la emisiunea “Stiinta si Cunoastere”:

Profesorul britanic Mark Pagel, ale caror studii au fost foarte bine apreciate de catre Miceal Ledwith, in cel de-al doilea interviu (episodul 1 difuzat in 2 martie 2014), CONFIRMA faptul ca pe teritoriul actual al Romaniei, in urma cu 15.000 ani, s-a vorbit o limba, ce se incadreaza unui grup numit proto-indo-europene.

Teritoriul carpato-danubian, care include si teritoriul actual al Romaniei, este considerat printre putinele teritorii din Europa unde ghetarii din ultima era glaciara nu au acoperit pamintul in totalitate. Expertul britanic este convins ca exista dovezi care atesta ca din aceasta grupa de limbi (aproximativ 100 de dialecte), care se vorbea acum 15.000 ani, in zona carpato-danubiana, S-AR FI FORMAT LIMBA LATINA. Ulterior, acea latina, dar impreuna cu o anumita parte a dialectului proto-lingvistic, AU FORMAT ROMANA MODERNA. Aceasta inseamna oare ca latina deja se vorbea inainte de venirea romanilor ?

Profesorul britanic confirma ca setul de limbi proto-indo-europene, care se vorbea acum 15.000 ani, in putinele zone din Europa (ceea ce include in primul rand spatiul carpato-danubian si implicit teritoriul actual al Romaniei) neacoperite de ghetari, AU STAT LA BAZA TUTUROR CELORLALTE LIMBI care s-au nascut ulterior. In graficul din prima fotografie se poate observa arborele proto-lingvistic realizat de cercetatorul britanic si publicat in cartea sa recent aparuta.

Mai mult de atit, intr-o alta harta lingvistica se arata ca limba ungara face parte din grupul de limbi proto-uralice, adica care se vorbeau in zona Finlanda, Muntii Urali, Siberia….

Vi se pare socant ? Aflati mai multe in aceasta duminica la “Stiinta si Cunoastere” pe TVR Cluj, cu difuzare on-line si pe internet la ora 18.30 (http://www.tvrplus.ro/live-tvr-cluj) cind se va difuza primul dintr-o posibila serie de mai multe interviuri cu expertul britanic Mark Pagel.
  

Cristian Mureșanu

Lasă un răspuns