Tratamente si tehnici nutritionale: Ce este nutrioterapia?

Categories SanatatePosted on

Lumea nutritiei a evoluat foarte mult in ultimele vremuri, iar astazi exista tehnici noi si tratamente avansate, cum ar fi nutrioterapia, care permite restaurarea organismului printr-o nutritie optima a celulelor.

Pentru a obtine aceasta nutritie optima a celulelor, se stabileste un tip de dieta pe baza contributiei micronutrientilor, cum ar fi vitaminele, mineralele sau oligoelementele; si din macronutrienti cum ar fi proteinele si carbohidratii. In acest fel, micronutrientii si macronutrientii sunt selectati pentru calitatea si originea lor naturala, deoarece terapia de nutritie este responsabila de analizarea comportamentului celulei, de modul in care absoarbe nutrientii si de modul in care ii foloseste ulterior in organism. Prin urmare, se poate spune ca nutrioterapia incearca sa optimizeze functionarea celulara a organismului uman, deoarece obiectivul sau principal este restabilirea echilibrului bionutritional.

Cand apare nutrioterapia?

Pentru a vorbi despre nutrioterapie, trebuie sa ne intoarcem in anii ’40, cand acest tip de tehnica nutritionala a inceput sa devina deosebit de popular in Statele Unite. La inceput, fizioterapia a fost folosita ca o completare a medicinei conventionale pentru prevenirea bolilor cronice, dar ani mai tarziu, terapia de nutritie a fost utilizata ca metoda de optimizare a vitalitatii si sanatatii in general.

Expertii medicali au verificat cum prin intermediul terapiei nutritionale efectele imbatranirii la oameni pot fi amanate, astfel incat au verificat ca aceasta tehnica este ideala pentru optimizarea functionarii celulare a organismului uman. Baza acestei tehnici de nutritie sta intr-o schimbare profunda a obiceiurilor alimentare, deoarece optimizeaza aportul de macronutrienti si micronutrienti. In plus, nutrioterapia promoveaza aportul de alimente neprocesate, astfel incat nutritionistii pot pregati o analiza detaliata a comportamentului celulelor pe baza de macronutrienti (proteine, grasimi, carbohidrati) si micronutrienti (vitamine, minerale, oligoelemente) pe care organismul le ingereaza.

Importanta terapiei nutritionale pentru sanatatea oamenilor

Dupa cum am mentionat la inceputul articolului, dupa sosirea noului an, multi oameni decid sa indeplineasca scopul clasic de a pierde in greutate, cu toate acestea, sarcina de a se impune Acest mod nu este usor si este necesar sa aveti ajutorul specialistilor in domeniu. Ajutorul unui nutritionist este esential in aceasta privinta, deoarece cunosc diverse tehnici, cum ar fi nutrioterapia care este atat de la moda. O tehnica de nutritie care permite restabilirea echilibrului organismului printr-o nutritie celulara optima, adica printr-un control dietetic care stabileste ce alimente trebuie sa manance, cand trebuie consumate si cum pot fi combinate pentru a oferi beneficii corp. Urmarirea unei alimentatii corecte este esentiala pentru a pierde in greutate, dar si pentru a va mentine in forma si a avea o sanatate de 10. Prin urmare, din ce in ce mai multe persoane decid sa parieze pe nutrioterapie pentru a optimiza vitalitatea si sanatatea in general, evitand astfel aparitia efectelor imbatranirii sau a unor boli cronice.

Cum sa incepeti un tratament de fizioterapie

Pentru a urma corect un tratament de fizioterapie, este necesar sa aveti ajutorul unui terapeut nutritional, care este capabil sa efectueze o analiza preliminara pentru a determina ce tip de dieta trebuie aplicata pacientului. Inainte de a incepe tratamentul de nutrioterapie, nutritionistul trebuie sa cunoasca modificarile, patologiile sau sindroamele pe care le prezinta fiecare persoana, astfel incat acestea vor continua sa efectueze diverse masuratori si explorari in organism. Ulterior, terapeutul nutritional va efectua un sondaj dietetic pentru a afla ce dieta efectueaza persoana si o evaluare a starii nutritionale a pacientului in acel moment.

Pentru a dezvolta aceasta evaluare a starii nutritionale, nutritionistul trebuie sa efectueze analize statice (masurarea concentratiei unui anumit nutrient) si analize functionale (masurarea rezervelor unui nutrient). Dupa efectuarea acestor etape anterioare, nutritionistul poate incepe sa evalueze ce alimente vor face parte din dieta pacientului in primele saptamani, dupa care vor fi efectuate mai multe analize care vor determina ce tip de macronutrienti si micronutrienti trebuie sa ingere organismul. si in ce masura ar trebui.

Lasă un răspuns