Istoria este răsturnată: “Toate miturile elenice existente la greci în epoca clasică erau de origine tracă și traco-getică!”

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Fostul purtător de cuvânt al SRI din perioada 1990-1998, Nicolae Ulieru, face următoarea declarație, la Realitatea Tv, în data de 12 august, anul curent:

,,Transilvania era centrul acelei entități tradiționale care în anii 6500- 3500 înaintea erei noastre constituia zona cea mai importantă a culturii europene. Sunt două cărți care atestă faptul acesta. O carte se numește “Civilizație și cultură”, a cărei autoare este de origine lituaniană (Maria Gimbutas ), care spune că “Romănia este ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturala cuprinsă între 6500-3500 înaintea erei noastre.” Anul acesta a apărut la editura Herald, în primăvara acestui an, o carte a lui Constantin Daniel, un mare orientalist român. Trebuie să subliniez faptul că autorul este de origine evreiască, un evreu mult mai patriot decât mulți dintre români. Cartea se cheamă «Misteriile lui Zalmoxis» și în ea se afirmă următoarea idee, ca idee de bază: « toate miturile elenice existente la greci în epoca clasică erau de origine tracă și traco-getică, fiind create de traci și inspirate de spiritualitatea tracă ». Deci, pentru noi românii, această entitate a Transilvaniei este punctul nodal din care ne tragem și către care ne raportăm tot timpul”.

Emisiunea poate fi văzută aici: http://www.realitatea.net/jocurideputere.html#emisiune12August2013-2215 Declarația lui Nicolae Ulieru este făcută de la minutul 18

Cartea lui Constantin Daniel, “Misteriile lui Zamolxis” poate fi comandată aici:
http://www.edituraherald.ro/bookdetail.asp?cod_carte=418

 

 

4 comments

  1. In sfarsit, cineva iese din tiparele precum grecii ar fi parintii civilizatiei stravechii Europe si pune punctul pe i!… Grecii adevarati nu sunt cei care ne sunt prezentati de istoria, asa zisa oficiala. Ei sunt urmasii minoicilor care la randul lor au migrat din nordul Africii si care pe la anul 1400 i Hr au pornit spre sudul pen. Balcanice ocupand Peloponezul si Atica. Vazand pericolul extinderi acestora, populatiile traco-getice din sudul Balcanilor s-au reunit intr-un regat numit Macedonia. Macedonenii iau tinut la respect pe minoici, ahei, eleni sau greci cum sau mai numit aproape 3 milenii! Abia in 1832 vest-europenii le-au facut primul stat grecesc, avand ca rege un bavarez. Occidentalii au facut-o cu scopul de a avea un cap de pod in est, contra otomanilor. Tot cu aceasta ocazie occidentalii incep rescrierea istoriei Europei, atribuind grecilor intreaga civilizatie traco-geto-daca!… Si ca o incununare a samavolniciilor comise impotriva neamurilor traco-geto-dacice, dupa razboiul Balcanic din 1913 grecii,sarbii si bulgarii avand girul puterilor din vest si Rusia au impartit Macedonia! dupa care fiecare dintre aceste state si-l revendica pe Alexandru Macedon si mostenirea sa!!!

  2. sas cum s-a afirmat si despre originea poporului roman adevarul este diferit.cum poate concepe un om rational ca limba dacilor a disparut inlocuita fiind de latina vulgara.mamele dace isi invatau copiii latina? sa fim seriosi! dalmato romana a disparut ca limba pe la 1850 si era vorbita doar de o minoritate etnica! dar o limba vorbita pe o arie atat de extinsa ca si popoarele trace? nu cumva romanii au invatat de la stramosii nostri???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *