Cele mai bine cotate filme de groaza din 2020

Categories Emisiuni TVPosted on

2020 ne-a oferit unele dintre cele mai bune filme de groaza ale deceniului, pentru ca trebuia sa iasa ceva bun din acest an. Ne aflam in mijlocul epocii de aur a filmelor de groaza si asta inseamna un singur lucru, ca luna dupa luna vom continua sa vedem filme grozave care cauta sa devina cele mai infricosatoare ale anului, jucandu-se cu mintea noastra si cu fricile noastre.

2020 cu siguranta va intra in istorie ca un an tragic, incepem cu incendii in Australia, vesti terifiante despre crime si un virus devastator care a aparut in China si a devenit in scurt timp o pandemie globala (da, coronavirusul ), dar cel putin am avut destule filme pentru a avea catharsis, a ne concentra pe alte lucruri si a lasa sa iasa in siguranta tot stresul, furia, frustrarea si frica.

Anul a inceput cu lansarea unui nou film de groaza practic in fiecare saptamana, de la remake-ul lui Omul invizibil , care l-a distrus la box office si cu critici, pana la un remake terifiant al povestii clasice a lui Hansel si Gretel.

Si, intrucat internetul nu doarme niciodata, criticii si fanii genului s-au grabit sa voteze si sa evalueze cele mai bune propuneri. Anul abia incepe, dar acestea sunt cele mai bune filme de groaza care au fost deja lansate.

Cele mai bine cotate filme de groaza din 2020:

Casa lui

Filmul Netflix este unul dintre putinele filme de groaza cu 100% pe Rotten Tomatoes. Casa lui ii are in rolurile principale pe Sope Dirisu si Wunmi Mosaku (Lovecraft Country) si urmareste un cuplu care, dupa ce scapa de razboiul din Sudan, ajunge in Anglia pentru a cere azil, unde sunt trimisi sa locuiasca intr-o casa darapanata, in care este locuita de o groaznica locuinta. entitate demonica care incepe sa-i tortureze.

Gazda

Acest film a fost facut in perioada carantinei si are o buna doza de suspans si teroare. Gazda urmareste sase prieteni care angajeaza un mediu pentru a desfasura o sesiune Zoom in timpul blocarii, dar primesc mult mai mult decat s-au chinuit si ceea ce ii leaga de restul lumii se transforma in cel mai rau cosmar al lor.

In viata

Inspaimantator si amuzant in acelasi timp, #Alive, de Il Cho , imbina teroarea apocalipsei zombie cu cea a singuratatii si izolarii in carantina, spune povestea unui barbat care se trezeste singur acasa pentru a descoperi ca lumea este plina. de zombi care devoreaza pe oricine le trece in cale, determinandu-l sa fie nevoit sa-si rationeze mancarea, sa se bazeze pe retelele de socializare pentru a sti ce se intampla si sa caute alti supravietuitori si o cale de evadare.

Omul invizibil

Ce spun criticii? Destept, bine jucat si, mai presus de toate, terifiant, Omul invizibil demonstreaza ca uneori materialul sursa clasic pentru un nou reboot poate fi ascuns la vedere.

Omul Invizibil spune povestea Ceciliei, o femeie care scapa dintr-o casnicie abuziva si afla ca fostul ei sot s-a sinucis, lasand in urma o avere uriasa pe care o va primi doar daca nu este acuzata de o crima sau declarata incompetenta mintal. Ea afla ca el nu este chiar mort si ca o urmareste, dar nimeni nu o crede si totul devine foarte infricosator.

Vino la tati

Ce spun criticii? Horror sangeros cu multa inteligenta, Come to Daddy isi prezinta violenta brutala intr-o abordare surprinzator de matura a temelor provocatoare.

Noul film al lui Elijah Wood il urmareste pe Norval, un barbat imatur in varsta de 30 de ani care calatoreste intr-o cabana din padure pentru a intra in legatura cu tatal sau, dar in curand descopera ca barbatul nu este doar un idiot, ci ascunde si un trecut periculos si Demonii, reali si imaginati, se intorc sa-i bantuie pe amandoi.

Color Out of Space

Ce spun criticii? O revenire binevenita pentru regizorul Richard Stanley, Color Out of Space imbina flerul filmului B cu groaza lovecraftiana atragatoare din punct de vedere vizual si o picatura de Nicolas Cage gonzo.

Nicholas Cage s-a intors cu unul dintre cele mai ciudate filme din toate timpurile, in care joaca rolul unui barbat care urmareste cum un meteor se prabuseste in ferma sa, lasandu-i la cheremul unei rase de extraterestri care le infecteaza mintile si corpurile cu un virus ciudat care ii face sa halucineze.

Loja

Ce spun criticii? Condusa de o performanta impresionanta a lui Riley Keough, The Lodge ar trebui sa fie o destinatie nelinistitoare pentru fanii groazei intunecate si atmosferice.

Riley Keough joaca in acest film despre o familie care vacanta intr-o cabana linistita din padure, dar cand tatal trebuie sa mearga si sa lase copiii in grija iubitei sale, o furtuna ii prinde pe ei si pe fantomele trecutului lor. inapoi pentru a le face viata imposibila.

Gretel si Hansel

Ce spun criticii? Imaginile lui Gretel si Hansel sunt foarte satisfacatoare, chiar daca aceasta adaptare a unui basm clasic se pierde putin in padure pe frontul narativ.

Aceasta noua versiune a clasicului urmareste doi frati care, dupa ce au intrat in padure in cautarea hranei, dau peste o vrajitoare terifianta care vrea sa le manance, iar Gretel este cea care trebuie sa o invinga inainte de a fi prea tarziu.

Cele care nu s-au descurcat atat de bine:

Sub apa

Ce spun criticii? Distributia puternica si regia eleganta a lui Underwater nu sunt suficiente pentru a distrage atentia de la sentimentul puternic de deja vu provocat de povestea spin-off a acestui thriller claustrofob.

Cotitura

Ce spun criticii? Eleganta, dar confuza, aceasta adaptare gresita a romanului clasic al lui Henry James ii va trimite pe spectatori infometati de groaza sa apeleze la materialul sursa.

Brahms: Baiatul II

Ce spun criticii? Mai probabil sa fie plictisitor decat sa bata pulsul, Brahms: The Boy II este infricosator, in principal din cauza modului in care submineaza eficienta predecesorului sau peste medie.